STB se alătură campaniei „Schimbă PET-ul cu Biletul”. Bucureștenii vor beneficia de bilete gratuite dacă reciclează

15 sept. 2022
22613 Afișari
STB se alătură campaniei „Schimbă PET-ul cu Biletul”. Bucureștenii vor beneficia de bilete gratuite dacă reciclează
STB se alătură campaniei „Schimbă PET-ul cu Biletul”. Bucureștenii vor beneficia de bilete gratuite dacă reciclează | Sursă foto: Agerpres

Societate de Transport București (STB) a anunțat că vineri, în data de 16 septembrie 2022, se va alătura campaniei naționale „Schimbă PET-ul cu Biletul”.

STB se alătură campaniei „Schimbă PET-ul cu Biletul”

Această campanie va fi adoptată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, ca parte a programului Vinerea Verde. Campania are rolul de a încuraja oamenii să folosească transportul în comun în detrimentul mașinilor personale.

De asemenea, STB a transmis că există și un obiectiv social al campaniei, anume acela de a face accesibilitatea transportului public.

Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun, anunță STB.

Premii și surprize dacă mergi cu transportul în comun

TPBI anunță că a pregătit mai multe premii și surprize pentru persoanele care folosesc transportul în comun de suprafață, cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilității”. Evenumentul se va desfășura în perioada 16-22 septembrie 2022.

Tema pentru acest an este „Better Connections”, după cum a anunțat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI)

Iată câteva intre surprizele pregătite de TPBI:

Evenimente

  • Mobility Expo: Aceasta are loc în weekendul 17-18 septembrie și își propune să informeze publicul despre proiectele de mobilitate inițiate și aflate în curs. Evenimentul va fi organizat la la intrarea din Piața Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai I (fost Herăstrău).
  • Green Line: Tot în weekendul 17-18 septembrie TPBI va înființa trasee speciale de autobuz ce vor avea stații în diferite puncte importante din București, din zonele învecinate parcurilor și din județul Ilfov.

Concursuri

  • „TPBI GO!”: Pentru înscrierea în concurs, bucureștenii trebuie să scaneze un cod QR care se va afla în vehiculele de pe liniile „Green Line”. Cei care vor scana toate cele 4 coduri de pe cele 4 linii vor avea mai multe șanse de câștig. Câștigătorii concursului vor fi aleși prin tragere la sorți.
  • „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov”: Acesta este un concurs dedicat pasionaților de fotografie. Cele mai bune poze vor fi folosite în viitoarele campanii ale TPBI. Câștigătorii vor primi calendare de perete, care conțin fotografiile trimise de ei pentru acest concurs.
  • „Quiz – Transportul public din București și Ilfov”: A fost pregătit și un concurs online. Persoanele ce vor răspunde corect la întrebări pot câștiga termosuri, stick-uri de memorie sau baterii externe pentru telefon. Concursul va fi desfășurat pe site-ul TPBI.

Alte acțiuni

  • Ziua Porților deschise: Va avea loc sâmbătă, în ziua de 17 septembrie 2022, în intervalul orar 09:00 și 15:00. Vizitatorii vor avea acces în depoul de tramvaie Dudești al STB SA și la Muzeul STB.
  • Plimbare cu tramvaiul de epocă: Duminică, 18 septembrie, în intervalul orar 09:00 și 14:00, cei pasionați de tramvaie se vor putea plimba cu un model de epocă pe traseul: Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Piața Sf. Gheorghe și retur.
Cookies