ARHIVA B365

STB scoate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele pe traseu de la ora 4.00 în urma GREVEI USLM

Ca urmare a grevei de avertisment a angajaţilor Metrorex SA, programată pentru joi, 15 noiembrie, între orele 4.00 şi 6.00, în vederea asigurării serviciului public de transport la nivelul Capitalei, STB SA va scoate în traseu liniile urbane de tramvai, troleibuz şi autobuz începând cu ora 4.00, informează Societatea de Transport Bucureşti.

Sindicaliştii Metrorex şi angajaţii au decis, luni, să organizeze o grevă de avertisment de două ore, joi dimineaţă, între orele 04,00 şi 06,00, nemulţumirile principale fiind legate de salarii.

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că organizarea grevei a fost decisă în urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90 la sută dintre salariaţii Metrorex şi-au exprimat anterior opţiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a transmis presei că în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală. În acest caz, chiar dacă vor fi la posturi o treime dintre angajaţi, conform legiii, ar putea fi afectaţi 700.000 de călători.

Greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04,00 şi 16,00.

Sindicaliştii au solicitat managementului Metrorex o creştere salarială de 42 de procente, însă li s-a oferit 18 la sută, refuzând înţelegerea.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button