STB schimbă indicativele mai multor linii. Ce înseamnă prima cifră din numărul autobuzului

14 iul. 2021
508 Afișari
STB schimbă indicativele mai multor linii. Ce înseamnă prima cifră din numărul autobuzului
STB schimbă indicativele mai multor linii

STB schimbă indicativele mai multor linii începând cu data de 1 august, eliminând, astfel, diferenţele dintre liniile urbane, regionale şi cele expres.

STB schimbă indicativele mai multor linii. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat că, începând cu data de 1 august, cea care coincide cu modificarea prețului biletelor pentru transportul în comun din Capitală, se modifică și indicativul mai multor rute.

Astfel, prin această măsură, se va elimina diferența care se face în prezent între indicativele curselor regionale față de cele expres sau urbane.

STB schimbă indicativele mai multor linii regionale

Practic, de la 1 august 2021, nu vr mai exista linii considerate regionale, toate traseele parcurse cu transportul în comun urmând să fie de tip metropolitan.

Măsura prevede ca indicativele autobuzelor care efectuează curse regionale să nu mai conțincă litera R, ci doar indicativul format din 3 cifre.

Ca urmare a acestei decizii, călătoria cu autobuzele STB care parcurg trasee regionale în prezent va putea fi continuată în toată rețeaua de transport în comun din Capitală, cu o singură validare a cardului de transport.

Vă recomandăm și: Primăria Capitalei ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km

Ce înseamnă prima cifră din indicativul autobuzelor

Conform Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) prima cifră a indicativului unui autobuz reprezintă ce tip de linie este. Spre exemplu, pentru o linie care în prezent este urbană, indicativul începe cu 1, 2 sau 3, o fostă linie regională are indicativ care începe cu 4, iar o fostă linie express începe cu cira 7. Pentru liniile navetă sau care au caracter temporar se folosește prima cifră din indicativ 6.

„Introducând conceptul de călătorie orară, TPBI vine încă o dată în sprijinul călătorilor şi le oferă posibilitatea transbordărilor multiple în acelaşi interval de timp, cu utilizarea unui singur titlu de călătorie, fără costuri suplimentare, aşa cum se întâmpla până acum, când plata era încasată pe călătoria cu un vehicul”, se precizează într-un comunicat al TPBI.

Tarife majorate la STB de la 1 august

De la 1 august STB va majora tarifele pentru călătoria cu transportul în comun de suprafață din Capitală. O călătorie va costa 3 lei față de 1,3 lei în prezent, iar 10 bilete vor putea fi achiziționate cu 25 lei.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Cookies