STB schimbă gardurile de pe traseul liniei 41. Promisiunea societății: vor fi gata până la sfârșitul anului

08 iul. 2022
6996 Afișari
STB schimbă gardurile de pe traseul liniei 41. Promisiunea societății: vor fi gata până la sfârșitul anului
STB schimbă gardurile de pe traseul liniei 41. Promisiunea societății vor fi gata până la sfârșitul anului | Sursă foto: Facebook-Societatea de Transport București

Societatea de Transport București a anunțat că în următoarea perioadă se va concentra pe lucrările de modernizare pentru gardurile care delimitează traseul liniei de tramvai 41.

Se schimbă gardurile ce delimitează traseul liniei 41

Pentru a pregătii traseul pe care urmează să fie introduce noile tramvaie, produse de Astra Arad, STB va executa lucrări de modificare a gardurilor ce delimitează traseul liniei 41 de restul traficului din București.

Odată cu finalizarea lucrărilor la calea de rulare pe bulevardul Vasile Milea, unde angajații STB SA au remontat gardurilor ce separă calea de rulare a tramvaielor pe acest tronson, aceștia au revenit pe linia 41, a transmis societatea.

Echipele STB SA ce se vor ocupa de modificarea acestor garduri vor lucra doar pe timp de noapte, astfel încât atât circulația tramvaielor, cât și cea a mașinilor să nu fie perturbate.

Lucrările vor fi gata până la finalul anului

Actualele garduri de pe traseul liniei 41 din București au 20 de ani de când au fost montate, astfel că ele se află într-un stadiu avansat de degradare (uzate și corodate). Lucrările pentru înlocuirea acestora au fost începute în luna mai a acestui an și au implicat costuri majore de demontare și de reconstrucție, după cum anunță STB.

STB a anunțat că tot proiectul de delimitare a amprizei pe linia tramvaiului 41 va fi realizată până la finalul anului 2022. De asemene, compania a informat că toate peroanele ce nu respectă lungimea pe care noile tramvaie o au urmează să fie extinse. Peroanele vor fi gata până la finalul lunii septembrie a acestui an.

În data de 2 iunie 2022, Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico economici în ceea ce privește proiectul de reabilitare a 14 peroane aflate pe linia tramvaiului 41.

Cookies