STB redeschide stația de tramvai „Cașin”, de pe linia de tramvai 41, înainte de finalizarea lucrărilor la peron

24 nov. 2022
2899 Afișari
STB redeschide stația de tramvai „Cașin”, de pe linia de tramvai 41, înainte de finalizarea lucrărilor la peron

Tramvaiele liniei 41 vor efectua opriri în staƫia „Caşin”, situată pe Bd. Mărăști, pe sensul de mers spre terminalul „Ghencea”, începând de joi, 24 noiembrie.

Stația se redeschide, astfel, după două săptămâni în care opririle au fost suspendate pentru modernizarea peronului. Întrucât Trustul de clădiri metropolitane, compania de construcții a Primăriei București, nu a finalizat lucrările, STB a luat totuși decizia să redeschidă stația pentru a-i ajuta pe călători.

Stația de tramvai ”Cașin” a mai fost închisă și în septembrie tot pentru a permite executarea lucrărilor de modernizare a peronului aferent.

Ultimele stație de pe linia de tramvai 41 unde au fost finalizate lucrările, iar peronul a fost extins pentru viitorul tramvai Imperio de la Astra, în lungime de 36 de metri, a fost ”Parc Drumul Taberei”, situată pe str. Brașov, pe ambele sensuri de mers.

Până în prezent au fost renovate următoarele stații de pe linia de tramvai 41: ”Parc Drumul Taberei”, „Agronomie”, ”Orșova”, ”Brașov”.

Tramvaiele Imperio Metropolitan 2001 nu au fost introduse deocamdată în circulație pentru că se așteaptă un răspuns legat de omologarea tehnică. Primăria Municipiului București a cerut recent Autorității Feroviare Române (AFER) un răspuns cu „celeritate”, „fără echivoc” privind certificatele de omologare tehnică de tip și de fabricație în fază finală ale tramvaielor Astra Imperio Metropolitan.

Îți mai recomandăm și:

Cookies