STB promite să repare din liniile de tramvai rupte și periculoase pe zeci de kilometri. Societatea cumpără aproape 1.300 de tone de șină

19 dec. 2022
4256 Afișari
STB promite să repare din liniile de tramvai rupte și periculoase pe zeci de kilometri. Societatea cumpără aproape 1.300 de tone de șină
STB promite să repare din liniile de tramvai rupte și periculoase pe zeci de kilometri. Societatea cumpără aproape 1.300 de tone de șină. Sursa imagine: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Zeci de km din liniile de tramvai din București au nevoie urgentă de reabilitare. Societatea de Transport București (STB) cumpără aproape 1.300 de tone de șină, cu o valoare de peste două milioane de euro.

STB cumpără aproape 1.300 de tone de șină

Contractul pentru reabilitarea liniilor de tramvai fost împărțit în două loturi, pe tipuri diferite de șine. STB cumpără șină de peste două milioane de euro, potrivit clubferoveriar.ro.

Un singur ofertant s-a înscris la licitație, iar contractul a fost atribuit zilele trecute companiei austriece Voestalpine Rail Technology. Cantitățile sunt următoarele:

  • 1.252 de tone din sortimentul 62R2 900A,
  • 49.6 tone din sortimentul 62R2 900V.

Contractul are o durată de un an de zile (12 luni), iar cantitatea totală este de aproape 1.300 de tone de șină.

Reabilitarea a 50 de kilometri de infrastructură de tramvai

La sfârșitul lunii septembrie, Primăria Municipiului București a lansat o licitație pentru reabilitarea a 50 de kilometri de infrastructură de tramvai, iar valoarea contractului este de 500 de milioane de euro. Vizate în acest proces sunt cele mai intens circulate linii de tramvai din Capitală.

Liniile de tramvai care vor fi reabilitate leagă zone importante ale Bucureșteiului și se află pe bulevarde intens circulate: Bulevardul Th. Pallady, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia, Calea Călărașilor, Bulevardul Corneliu Coposu, Bulevardul Pache Protopopescu, Bulevardul Barbu Văcărescu, Bulevardul Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Chișinău etc.

90 de kilometri din infrastructura de tramvai au fost modernizați până în prezent. În doi ani de zile, după reabilitarea acestor 50 de kilometri, întreaga infrastructură de tramvai din București va fi complet modernizată.

Recent, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că municipalitatea are, pentru anul 2023, finanțări externe de un miliard de euro și că, din acești bani, 500 de milioane de euro se vor folosi pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București.

Cookies