STB prelungește programul pentru 6 linii de transport în comun. Cine merge la concertul trupei Iron Maiden din București are cu ce să se ducă joi noapte acasă

25 mai 2022
3888 afișări
STB prelungește programul pentru 6 linii de transport în comun. Cine merge la concertul trupei Iron Maiden din București are cu ce să se ducă joi noapte acasă
STB prelungește programul pentru 6 linii de transport în comun. Cine merge la concertul trupei Iron Maiden din București are cu ce să se ducă joi noapte acasă. Sursa foto: Facebook/TPBI

6 linii STB de transport în comun vor avea programul prelungit, joi noapte. Astfel, bucureștenii care asistă la concertul trupei „Iron Maiden”, vor avea transportul asigurat.

STB prelungește programul pentru 6 linii de transport în comun

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov transmite că liniile 41, 105, 131, 330, 331 și 335 vor avea programul prelungit joi noaptea.

La solicitarea Primăriei Municipiului București, TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) a dispus ca liniile cu indicativele 41, 105, 131, 330, 331 și 335 să funcționeze cu un program de circulație prelungit în ziua de joi – 26 mai 2022.

Cine merge la concertul Iron Maiden are cu ce să se ducă joi noapte acasă

Măsura a fost decisă pentru asigurarea transportului spectatorilor care vor asista la concertul trupei „Iron Maiden”, organizat la Complexul Romexpo, începând cu ora 19:30.

Astfel, tramvaiele cu indicativul 41 și autobuzele cu indicativele 105, 131, 330, 331 și 335 vor circula până la ora 24:00, la un interval de aproximativ 10 minute. De asemenea, călătorii mai pot folosi și autobuzele liniei 783, care funcționează și pe timp de noapte.

Validatoare inteligente în vehiculele STB

Amintim că, STB a transmis că a început procesul de montare al validatoarelor smart în toate vehiculele. Mai exact, procesul vizează 700 de vehicule ce nu dețin, la acest moment, tehnologia necesară pentru a plătii călătoria cu cardul bancar, direct în tramvaie, autobuze sau troleibuze.

Mijloacele de transport public în comun ce vor fi prevăzute cu acest tip de validator vor fi semnalate cu un sticker informativ în exterior, care va fi poziționat în dreptul ușii unde este montant aparatul.

Astfel, STB ajunge în secolul 21, iar călătoriile vor putea fi plătite prin intermediul:

  • Dispozitivelor mobile cu NFC,
  • Smartwatch-uri un NFC,
  • Cardurilor bancare contactless.

Călătorii nu vor mai fi nevoiți să meargă la centrele de vânzare pentru bilete și vor putea plăti direct la validatoarele amplasate în mijloacele de transport în comun.

Cookies