STB mută autobuzele hybrid. Societatea vrea sa scape de cheltuielile nejustificate

24 feb. 2022
7486 Afișari
STB mută autobuzele hybrid. Societatea vrea sa scape de cheltuielile nejustificate
STB mută autobuzele hybrid. Societatea vrea sa scape de cheltuielile nejustificate | Sursă foto: Facebook-Societatea de Transport București - STB SA

Societatea de Transport București a anunțat ieri, 23 februarie, că vor reloca autobuzele hibryd din flota auto pe care compania o deține. Această decizie a fost luată pentru a reduce costurile societății.

STB mută autobuzele hybrid pentru a reduce cheltuielile nejustificate

Directorul General al STB SA, Adrian Criț, a transmis că decizia de a reloca autobuzele hybrid va ajuta compania să eficientizeze modul în care sunt cheltuite fondurile. Pe termen lung avantajele se vor resimți în experiența avută de călători în mijloacele de transport în comun.

Flota auto a Societății de Transport București produce costuri de exploatare și de întreținere. Aceste costuri influențează direct bugetul companiei. Pentru ca acestea să fie optimizate, conducerea STB a decis ca începând cu data de 1 martie 2022 autobuzele Mercedes Benz Citaro Hybrid vor fi relocate. Astfel, numărul de kilometri parcurși pentru acces, dar și pentru retragere, se va diminua. Totodată, vor scădea și costurile.

În momentul de față cele 130 de autobuze hybrid, din flota companiei, se află în depoul Bujoreni. Accesul și retragerea acestora creează costuri nejustificate, după cum ne informează STB.

Unde vor fi relocate autobuzele hybrid

Datorită decizie de relocare, compania STB va reduce costurile de exploatare și va economisi circa 3.719.667,85 de lei (752.253 euro) pe an. Fondurile economisite vor fi folosite pentru modernizarea și digitalizarea transportului public. De asemenea, va crește și oferta de transport public de suprafață, în zonele unde solicitarea de transport este mai mare.

Liniile pe care circulă autobuzele ce vor fi relocate sunt: 105, 123, 131, 133, 178, 205, 301, 304 și 605. Conducerea STB propune ca autobuzele hybrid să fie relocate în următoarele autobaze:

  • Autobaza Obregia,
  • Autobaza Nordului,
  • Autobaza Floreasca,
  • Autobaza Militari,
  • Autobaza Alexandria.

În locul autobuzelor hybrid, în Depoul Bujoreni vor fi relocate troleibuze, astfel se va face o economie în programul de transport de 27.690 km/an. Decizia de relocare, luată de STB, nu va influența liniile pe care circulă autobuzele hybrid. Distribuirea acestora pe traseu nu va fi modificată.

Cookies