STB: Linia de autobuz 327, desființată. După ani de zile, lucrările la Școala Gimnazială 141 au fost terminate. E școala unde, în 2017, s-a prăbușit tavanul

10 ian. 2023
2359 Afișari
STB: Linia de autobuz 327, desființată. După ani de zile, lucrările la Școala Gimnazială 141 au fost terminate. E școala unde, în 2017, s-a prăbușit tavanul
STB: Linia de autobuz 327, desființată. După ani de zile, lucrările la Școala Gimnazială 141 au fost terminate. E școala unde, în 2017, s-a prăbușit tavanul | Foto simbol: Inquam Photos / George Călin

Societate de Transport București (STB) a anunțat că linia specială de autobuz cu indicativul 327 a fost desființată. Compania a transmis și motivul pentru care a fost luată această decizie.

Linia de autobuz 327 a fost desființată

Societatea ce se ocupă de transportul public de suprafață (STB) le-a transmis bucureștenilor că linia specială de autobuz 327, ce a fost înființată cu ani în urmă, a fost desființată. Modificarea a intervenit luni, data de 9 ianuarie 2023.

Aceasta avea rolul de a asigura transportul elevilor între Școala Gimnazială numărul 141 și Școala Gimnazială numărul 127.

Motivul pentru care Societate de Transport București a decis ca linia de autobuz a fost desființată este că lucrările ce au fost efectuate la Școala Gimnazială numărul 141 „I.C. Brătianu” s-au finalizat.

Tavanul Școlii Gimnaziale 141 s-a prăbușit în anul 2017

În anul 2017, tavanul de rigips aflat la ultimul etaj al școlii din Sectorul 5 s-a prăbușit. În urma acestui incident elevii acestei unități de învățământ au fost mutați din motive de siguranță.

Ulterior, s-a luat decizia ca școala să fie complet demolată, deoarece structura de rezistență a clădirii era mult prea veche, iar costurile de reabilitare ar fi fost prea mari.

Probabil că în jur de 10-15 noiembrie vom fi terminat cu procedurile şi vom putea să începem demolarea. Sper ca în primăvară cel mai târziu, într-un interval de maxim un an și jumătate să reconstruim o școală modernă la standardele actuale, declara în luna august a anului 2017 Daniel Florea, primarul Sectorului 5 de la acea vreme.

În perioada în care Școala Gimnazială numărul 141 „I.C. Brătianu” a fost închisă, elevii și-au desfășurat cursurile în incinta Școlii Gimnaziale numărul 127.

Iată imaginile cu tavanul care se prăbușește, publicate de Digi24:

Cookies