STB anunță călătorii ce se întâmplă cu purtarea măștii în autobuzele din București, după data de 9 martie

09 mart. 2022
28884 Afișari
STB anunță călătorii ce se întâmplă cu purtarea măștii în autobuzele din București, după data de 9 martie
SURSA FOTO: AGERPRES

După doi ani de purtare neîntreruptă a măștii în spațiile închise, în special în transportul public în comun, STB a anunțat care sunt regulile pe care compania le face în spațiile pe care le administrează.

Având în vedere faptul că starea de alertă nu a mai fost prelungită, începând de azi, 9 martie 2022, s-au eliminat o serie de restricții care au fost în vigoare încă de la începutul pandemiei, din martie 2020.

Chiar dacă purtarea măștii nu mai este obligatorie, Societatea de Transport București STB SA a anunțat miercuri, 9 martie, că le recomandă călătorilor în continuare purtarea ei atât în mijloacele de transport, cât și în stații. De altfel și ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat că purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun este o recomandare a sa.

STB nu mai cere prezentarea certificatului Covid-19

De asemenea, accesul persoanelor în sediile Societății de Transport București – STB SA nu mai este condiționat de prezentarea certificatului COVID-19 sau a dovezii că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Sănătatea noastră și a călătorilor este tratată de STB SA cu prioritate și responsabilitate. Prin urmare, încurajăm păstrarea bunelor obiceiuri de igienă dobândite în cei doi ani de pandemie. Vom continua să oferim utilizatorilor STB SA o gamă variată de servicii de plată a călătoriei și condiții optime de transport public în comun. În același timp, le mulțumim cetățenilor care au respectat regulile de protecție pe perioada stării de alertă și care înțeleg faptul că lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 continuă.”, transmite STB.

Cookies