STB face angajări în Capitală. Ce posturi sunt disponibile și ce se cere de la candidați

02 feb. 2023
21147 Afișari
STB face angajări în Capitală. Ce posturi sunt disponibile și ce se cere de la candidați
STB începe concursuri pentru angajare în Capitală. Ce posturi sunt disponibile și ce se cere de la candidați. Sursa foto: Club Feroviar

Societatea de Transport București (STB) a transmis pe pagina sa de Facebook faptul că organizează concursuri pentru ocuparea mai multor posturi în cadrul organigramei sale. În acest sens, societatea responsabilă cu transportul în comun de suprafață din Capitală prezintă ce presupun posturile scoase spre concurs dar și ce criterii trebuie să îndeplinească doritorii.

Societatea de Transport București scoate spre concurs mai multe posturi, motiv pentru care a invitat locuitorii Capitalei să participe la concursurile de angajare organizate în acest scop.

STB caută să facă angajări pe poziția de inginer în cadrul Direcției Exploatare, Direcției Mentenanță, Autobaze și Depouri dar și pe cea de șef al Atelierului de Exploatare.

STB face angajări în Capitală. Ce presupune postul de inginer în cadrul Direcției Exploatare, Direcției Mentenanță, Autobaze

Potrivit postării de pe pagina de Facebook a STB, acest post are rolul de a asigura îndeplinirea indicatorilor de transport în cadrul unității de exploatare. De asemenea, societatea de transport în comun a transmis și o listă cu principalele activități ale postului:

 • Participă la organizarea activității de întreținere a mijloacelor de transport public;
 •  Participă la organizarea activității de exploatare a vehiculelor de transport public;
 •  Optimizarea repartizării personalului din activitățile de întreținere/exploatare;
 •  Ia măsuri pentru minimizarea cheltuielilor dintr-o unitate de exploatare;
 •  Ia măsuri de utilizare eficientă pe trasee a vehiculelor de transport public;
 •  Ia măsuri de creștere a eficienței și eficacității unei rețele de transport public;
 •  Întocmește principalele documente de transport, conform reglementărilor legale în vigoare;
 • Participă la certificarea asigurării tehnice a parcului de vehicule, în conformitate cu reglementările legislative în vigoare.

Pentru a putea candida la acest post este nevoie de studii absolvite în domeniul tehnic superioare de lungă durată (la nivel de diplomă de licență). De asemenea, experiența de cel puțin un an în acest domeniu reprezintă un avantaj.

„Înscrierile se fac în perioada 02.02.2023, ora 07:00 – 08.02.2023, ora 14:00, la secretariatul comisiei de concurs, în cadrul Biroului Resurse Umane Infrastructură din Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, București sau pe adresa de e-mail [email protected].
Concursul se va desfășura în Municipiul București, Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1.”

Ce presupune postul de șef al Atelierului de Exploatare

Rolul șefului atelierului de exploatare este de a asigura organizarea activității atelierului de exploatare, prin alocarea eficientă a resurselor umane și materiale, conform postării STB de pe Facebook.

Ca în cazul postului de inginer, STB a transmis o listă cu activitățile principale care revin acestei poziții:

 • Coordonează și verifică realizarea integrală a programului de traseu repartizat autobazei/depoului;
 •  Analizează și propune măsuri de eficientizare a traseelor existente la nivelul autobazei/depoului;
 • Comunică către managementul societății situațiile deosebite înregistrate în trafic: starea carosabilului, semafoare nefuncționale, zone de risc privind siguranța călătorilor și a autobuzelor etc.

Candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare de lungă durată în domeniul tehnic absolvite cu diplomă de licență. De asemenea, aceștia trebuie să aibă experiență de minimum 3 ani în funcții de coordonare.

„Înscrierile se fac în perioada 02.02.2023, ora 07:00 – 08.02.2023, ora 14:00, la secretariatul comisiei de concurs, în cadrul Biroului Resurse Umane Transport Auto din Str. Pitar Moș nr. 2-4, sector 1, București, sau pe adresa de e-mail [email protected].
Concursul se va desfășura în Municipiul București, Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies