STB: Încep lucrările de reabilitare la linia 5 – tramvaiul corporatiștilor. La finalizarea acestora, pe șinele reparate vor circula Astra Imperio

20 oct. 2023
6796 Afișari
STB: Încep lucrările de reabilitare la linia 5 - tramvaiul corporatiștilor. La finalizarea acestora, pe șinele reparate vor circula Astra Imperio
STB: Încep lucrările de reabilitare la linia 5 - tramvaiul corporatiștilor. La finalizarea acestora, pe șinele reparate vor circula Astra Imperio. Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că încep lucrările de reabilitare la linia 5, pe care circulă „tramvaiul corporatiștilor”. Contractul a fost atribuit de Primăria Capitalei, iar activitățile presupun două etape distincte.

Care sunt lucrările care vor fi efectuate

STB i-a informat pe bucureșteni că încep lucrările de reabilitare a liniei 5. Nu vor fi reparate doar șinele de tramvai, ci vor fi modernizate și partea carosabilă, sistemul public de iluminat, precum și substația Nordului.

Lucrări de reabilitare linia 5
Lucrări de reabilitare linia 5. Sursa foto: Societatea de Transport București/ Facebook

Contractul a fost deja atribuit de Primăria Municipiului București, iar activitățile se vor desfășura în două etape, astfel:

  • proiectare – 4 luni, pe timp de iarnă, când ziua este scurtă și străzile aglomerate;
  • execuție – 8 luni, în sezonul cald, când ziua este lungă și circulația redusă.

Tronsonul pe care încep lucrările are o lungime de 4,3 km (de la Șoseaua Ștefan cel Mare până la Pod Băneasa) de-a lungul străzilor Barbu Văcărescu și Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a transmis lista principalelor lucrări care vor fi efectuate la linia 5 de tramvai, anume:

  • Lucrări la calea de rulare;
  •  Realizarea a 18 peroane – Vor fi demolate peroanele existente, urmând a fi construite unele noi, dotate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, gard pentru protecția călătorilor, stâlpi pentru supraveghere video etc.
  •  Lucrări la rețeaua de contact –prin în înlocuirea în totalitate a elementelor rețelei de contact.
  •  Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului – Presupune înlocuirea echipamentelor electrice din cadrul acesteia;
  •  Lucrări la sistemul de iluminat public – Rețeaua de iluminat va fi proiectată și mutată în subteran, prin tuburi de protecție, în ampriza căii de rulare a tramvaiului și în trotuare. În plus, se vor înlocui corpurile de iluminat existente, fiind montate unele cu led.
  •  Lucrări de relocare a semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu;
  •  Lucrări la rețelele edilitare.

Durata lucrărilor va fi de 12 luni, în care este inclusă și proiectarea, iar termenul de garanție va fi de 5 ani.

STB a transmis că, la finalul lucrărilor, pe traseul liniei 5 vor fi introduse noile tramvaie Astra Imperio:

La finalul lucrărilor, STB S.A. va utiliza exclusiv tramvaie noi Imperio, care vor circula pe un traseu modernizat complet.

Te-ar putea interesa și:

Cookies