STB gratis e nimic, dl. Piedone supralicitează: azi, aduce pădurile înapoi în București. Deocamdată, Băneasa și Jandarmeriei. Am vrea și Pădurea Cozia, ce dacă e în Vâlcea…

29 mai 2024
10260 afișări
STB gratis e nimic, dl. Piedone supralicitează: azi, aduce pădurile înapoi în București. Deocamdată, Băneasa și Jandarmeriei. Am vrea și Pădurea Cozia, ce dacă e în Vâlcea...
STB gratis e nimic, dl. Piedone supralicitează: azi, aduce pădurile înapoi în București. Deocamdată, Băneasa și Jandarmeriei. Am vrea și Pădurea Cozia, ce dacă e în Vâlcea... | Sursa foto: Cristian Popescu Piedone/Facebook

Dintre toate promisiunile epico-fantasmagorice din această campanie electorală pentru Primăria Capitalei, cele ale domnului Piedone au un parfum special.

Piedone & Co sau cum o să devină Bucureștiul un oraș foarte SF

Sigur, sunt impresionante și vedeniile cu tuneluri ca-n Boston, portul din București și canalul pnă la Dunăre și mare, pe care ni le promite domnul Burduja, e superb și aeroportul din sud, plus pasaje și metrou în toate zările orașului cu care ne îmbie doamna Firea, așa cum  frumoasă rău e și povestea aia de acum 4 ani cu salariul mediu net de 1.400 de euro pe cap de bucureștean cu care a venit Nicușor Dan, bani pe care, anul acesta, zicea că sigur îi câștigăm cu toții (cine nu-i câștigă, probabil că e vina lui)

În acest minunat tablou utopic cu de toate, domnul Piedone a bifat spectaculos până acum următoarele două chestii:

  • STB gratis la toată lumea (e zgârcit, putea să zică și Metrorex)
  • Metroul de la Unirii până Bragadiru, apoi Voluntari, cu stație la Mărgeanului. (Noi ne-am uitat și pe teren, și pe hartă, pe Mărgeanului, strada aia lungă și subțirică, loc de stație de metrou ar fi în curte la Biserica Sfinții Împărați. Că în curțile caselor și blocurilor în care trăiesc oameni nu prea încape)

Yes! Dl. Piedone ne dă pădurile înapoi! (Și 5 copăcei de la noi: 🌳🌳🌳🌳🌳)

Azi, domnul candidat Piedone mai bifează o super promisiune electorală: ne ia pădurile înapoi, printr-o postare pe Facebook:

În Contractul meu cu Bucureștenii m-am angajat să facem toate demersurile pentru atingerea minimului legal din punct de vedere a metrului de spațiu verde per locuitor. Voi demara toate procedurile necesare pentru a transfera Pădurea Băneasa și Pădurea Jandarmeriei în patrimoniul Municipiului București, pentru a le transforma în parcuri de tip Păduri Urbane administrate de ALPAB! O prioritate a mandatului meu de primar general este reamenajarea în regim de urgență a parcurilor Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Carol I și Izvor! 

Prima nedumerire e aceasta: dar DE CE s-a oprit la Jandarmeriei? Mai încolo nițel sunt Codrii Vlăsiei – frumos tare pe-acolo, ca să nu mai vorbim despre pădurile Snagov, Cernica, Mogoșoaia, Pustnicu…

Și, din aproape în aproape, sugerăm să meargă până-n Vălcea, la Pădurea Cozia, că-i una dintre cele mai frumoase din țară, ba chiar e considerată de unii cea mai frumoasă.

Cel mai tare și mai grozav ar fi să combinăm promisiunile mai multor candidați și, întrucât domnul Burduja ne face Canalul Dunăre-București, o putem lua pe firul apei în aval, până la izvoarele fluviului, deci domnul Piedone e aproape obligat să revendice pentru București și Pădurea Neagră. (Știm că-s munți, dar au și păduri, dooh!)

Minunățiile electorale despre care vorbeam:

Cookies