STB face controale prin autobuze sau tramvaie, să afle unde aerul condiționat e fie oprit, fie stricat. „Dacă-ți pui un sacou, că trebuie, mori fiert!”

05 iul. 2023
10688 afișări
STB face controale prin autobuze sau tramvaie, să afle unde aerul condiționat e fie oprit, fie stricat.
STB face controale prin autobuze sau tramvaie, să afle unde aerul condiționat e fie oprit, fie stricat. "Dacă-ți pui un sacou, că trebuie, mori fiert!" | Foto simbol, sursa: Freepik

Temperaturile au început să fie din ce în ce mai ridicate în București, iar călătorii sunt nevoiți să suporte căldura și mai ridicată din mijloacele de transport în comun pentru că aerul condiționat din mașini este oprit sau defect. Societatea de Transport București spune că de vină este flota mult prea veche de mașini. Călătorii spun că, de multe ori, șoferii nu vor să pornească aerul condiționat, chiar și acolo unde există și funcționează.

Călătorii se plâng de lipsa aerului condiționat din mijloacele de transport STB

O doamnă a transmis, pentru Digi24.ro, că șoferii nu vor să pornească aerul condiționat pentru că ar consuma mai mult combustibil.

Un alt bărbat l-a rugat pe șofer să dea drumul la aer, însă acesta a anunțat că este defect.

Șoferul a spus că și el suferă în cabină din cauza căldurii și nici nu știe când aerul condiționat va fi reparat.

STB a transmis că principala prolemă sunt mașinile mult prea vechi, dar nu exclud și posibilitatea ca unii dintre șoferi să nu pornească intenționat aerul condiționat.

Iată ce spune Daniel Criț, un reprezentant al Societății de Transport București:

Țin să precizez că noi avem un contract pe partea de mentenanță aer condiționat. Șoferii noștri sunt instruiți să dea drumul la aer condiționat atunci când temperaturile sunt ridicate. Ar trebui să verificăm! Deci, ca urmare a sesizării dumneavoastră o să facem verificări.

Viceprimarul Capitalei a cerut conducerii STB să efectueze controale

Pe data de 16 iunie, Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a transmis, pe Facebook, că a primit multe sesizări legate de această problemă. Din acest motiv, a solicitat STB să efectueze controale în regim de urgență în vehiculele de transport public.

Acesta a spus că verificate vor fi toate mijloacele de transport, iar șoferii care nu oferă condiții bune pentru călători vor fi sancționați:

Am primit mai multe mesaje din partea cetățenilor prin care mă anunță că aerul condiționat nu funcționează în unele mijloace de transport care beneficiază de această dotare. Am solicitat conducerii Societatea de Transport București – STB SA un control de urgență în vehiculele de transport public. Vor fi verificate toate mijloacele de transport care sunt dotate cu aer condiționat (tramvaie, autobuze), iar șoferii care nu oferă condiții civilizate de transport vor fi sancționați.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies