STB deviază autobuzele 361, luni, de Ziua Drapelului Național. Plus 5 minute de circulație complet întreruptă pentru intonarea imnului

26 iun. 2023
564 Afișari
STB deviază autobuzele 361, luni, de Ziua Drapelului Național. Plus 5 minute de circulație complet întreruptă pentru intonarea imnului
STB deviază autobuzele 361, luni, de Ziua Drapelului Național. Plus 5 minute de circulație complet întreruptă pentru intonarea imnului. Sursa foto: Facebook/ STB

Luni, 26 iunie, se sărbătorește Ziua Drapelului Național, iar STB anunță că deviază autobuzele 361. Totodată, circulația rutieră va fi întreruptă vreme de 5 minute, pe Bd. Regina Elisabeta, în momentul intonării imnului național al României.

STB deviază autobuzele 361, luni, de Ziua Drapelului Național

Temporar, linia 361 va funcționa pe traseu modificat, anunță STB într-un comunicat de presă.

Luni, 26 iunie 2023, este sărbătorită Ziua Drapelului Național. Cu această ocazie, este planificată o ceremonie militară în București, iar STB anunță că între orele 09:30 – 11:00, autobuzele 361 vor circula pe un traseu modificat.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, autobuzele 361 vor circula pe traseul de bază între capătul de linie „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Calea Victoriei/Str. Dem I. Dobrescu, apoi traseul se modifică pe sensul spre Piața Unirii, pe Str. Dem I. Dobrescu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Podul Izvor, Splaiul Independenței, Bd. Libertății, după care autobuzele vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus, transmite Societatea de Transport București.

Totodată, în momentul în care va fi intonat imnul național al României, circulația rutieră va fi întreruptă vreme de 5 minute (în intervalul orar 10:00-10:45) pe Bd. Regina Elisabeta, pe porțiunea de drum cuprinsă între Piața Universității și Str. Ion Brezoianu, iar mijloacele de transport public aflate în zona menționată vor staționa pe prima bandă de circulație.

Liniile de transport STB care funcționează pe Bd. Regina Elisabeta sunt: 61, 69, 90, 122, 137, 201 și 336.

Ziua Drapelului Național, proclamată în 1998

Luni, de la ora 10:00, în Piața Tricolorului, aflată în fața Palatului Cercului Militar Național, Ministerul Apărării Naționale organizează o ceremonie publică, cu ocazia Zilei Drapelului Național.

În cadrul acestei ceremonii, organizată de Ministerul Apărării Naționale împreună cu Instituția Prefectului Capitalei și Primăria Municipiului București, Drapelul Național va fi binecuvântat de un preot militar și va fi ridicat pe catargul din piață, în acordurile Imnului Național al României, transmite MApN.

Ceremonii similare sunt organizate și în municipiile reședință de județ și în localitățile din România în care sunt unități militare.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește la data de 26 iunie, în fiecare an.

Cookies