STB dă vina pe Primăria Sectorului 5 pentru accidentele din ultimele zile: Tramvaiele 32 au deraiat din cauza gazonului din S5

07 iul. 2021
335 Afișari
STB dă vina pe Primăria Sectorului 5 pentru accidentele din ultimele zile: Tramvaiele 32 au deraiat din cauza gazonului din S5

STB vrea să-i ceară despăgubiri Primăriei Sectorului 5 pentru a acoperi pierderile suferite, cauzate de cele două tramvaie 32 care au deraiat în mai puțin de două săptămâni.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul STB, Adrian Criț, accidentele ar fi avut loc din cauza gazonului plantat încă din 2017. Gazonul plantat pe terasamentele din Sectorul 5 nu a permis ca lucrările de întreținere să fie făcute de tehnicieni.

STB dă vina pe Primăria Sectorului 5

La vremea respectivă, RATB nu a avizat plantarea gazonului. Nu există autorizația tehnică și „nici lucrărie de inierbare nu au fost recepționate”, a spus Adrian Criț pentru Digi24.

„Practic, tuburile de dren ale infrastructurii au fost colmatate și de acolo rezultă o serie de probleme pe care infrastructura le are în momentul de față”, a declarat directorul STB pentru sursa citată.

Tramvaiele 32 au deraiat din cauza gazonului din S5

Societatea de transport public din București urmează să ceară despăgubiri Primăriei Sectorului 5 pentru plata daunelor provocate de deraierea celor două tramvaie 32. De asemenea, pentru că infrastructura liniei de tramvai 32 nu a putut fi utilizată ore bune, STB a înființat linii navetă pentru pasageri.

Recomandăm și: Un tramvai s-a rupt în două și a deraiat de pe șine pe linia lui 32. Călătorii STB au fost preluați cu autobuze VIDEO

„O să trimitem o adresă către Primăria Sector 5 prin care solicităm plata daunelor cauzate prin deraierea celor două tramvaie și faptul că infrastructura pe linia 32 nu a putut fi utilizată timp de câteva ore. Mai mult, STB a fost nevoită să înființeze linii navetă pentru preluarea pasagerilor, care ne-a creat alte costuri”, a declarat Adrian Criț, directorul STB.

Linia de tramvai 32 a fost blocată în data de 6 iulie 2021 pe sensul de mers către Unirii. Călătorii au fost preluați cu autobuze până la remedierea defecțiunii. Un tramvai s-a rupt și a deraiat de pe șine. Starea proastă a liniilor își spune cuvântul, mai ales că este vorba de al doilea incident de acest fel în mai puțin de o lună. Din fericire, în tramvai nu se aflau călători, fiind vorba de un vehicul aflat în probe.

Și în data de 23 iunie 2021, un alt tramvai aflat în probe a deraiat pe linia 32. Circulația tramvaielor a fost deviată și în acest caz.

Cookies