STB dă în judecată responsabilul pentru avaria la rețeaua electrică care a blocat liniile 41 și 25 pentru mai bine de 2 ore. „Au avut de suferit peste 30.000 de călători”

28 iun. 2024
9243 afișări
STB dă în judecată responsabilul pentru avaria la rețeaua electrică care a blocat liniile 41 și 25 pentru mai bine de 2 ore. „Au avut de suferit peste 30.000 de călători”
STB dă în judecată responsabilul pentru avaria la rețeaua electrică care a blocat liniile 41 și 25 pentru mai bine de 2 ore. „Au avut de suferit peste 30.000 de călători”. Sursa foto: Societatea de Transport București - Facebook

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că va merge în instanță împotriva companiei de construcție care a cauzat avaria ce a blocat mai bine de două ore liniile 25 și 41 vineri dimineață. Potrivit companiei de transport în comun, compania de construcții ar fi intervenit neanunțat asupra rețelei pentru a realiza un racord la electricitate.

Societatea de Transport București (STB) a transmis vineri la prânz un comunicat prin care vine cu explicații pentru avaria care a blocat astăzi circulația tramvaielor 25 și 41 timp de mai bine de două ore. Astfel, se pare că rețeaua electrică a suferit probleme din cauza unei companii din construcții care a realizat un racord neanunțat. Acest lucru a dus la blocarea circulației tramvaielor în nord-vestul Bucureștiului între 08:20 și 10:40, și la realizarea a două linii navetă de autobuze pe traseele Piața Presei – Ghencea și Depoul Militari – Piața Danny Huwe.

STB anunță că dă în judecată compania de construcții care a cauzat avaria de vineri dimineață

Astfel, STB a transmis vineri un comunicat pe Facebook prin care a comunicat intenția de a da în judecată responsabilii pentru avarie. „Societatea de Transport București STB S.A. se va îndrepta în instanță împotriva persoanelor fizice sau juridice care au provocat avaria în rețeaua electrică și au blocat, timp de mai multe ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest a Bucureștiului.”

De asemenea, și directorul general al STB, Daniel Istrate a făcut declarații în acest sens.

„Le vom cere despăgubiri atât pentru lucrările de reparație a rețelei, dar mai ales pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulația tramvaielor și, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători! În numele acestora vom face toate demersurile necesare pentru a descuraja, pe viitor, astfel de accidente! Este inadmisibil și de neacceptat ca responsabilii unor astfel de incidente să scape fără sancțiuni”, a transmis Daniel Istrate.

Linia 41 este tranzitată zilnic de 24 de tramvaie, care pot transporta până la 14.000 de călători pe oră și sens, în timp ce pe linia 25 circulă 25 de tramvaie, cu o capacitate de 12.500 de călători pe oră și sens.

CITEȘTE ȘI

Cookies