STB: Autobuzul 226 va circula pe linia tramvaiului 32. Va fi afectat doar sensul către Piața Romană

17 feb. 2023
3345 Afișari
STB: Autobuzul 226 va circula pe linia tramvaiului 32. Va fi afectat doar sensul către Piața Romană
Autobuz 226 pe linia de tramvai | Sursă foto: Facebook-Societatea de Transport București - STB SA

Societate de Transport București (STB) a anunțat că, începând din acest weekend, autobuzul 226 va circula de linia tramvaielor 32. Decizia a fost luată pentru a decongestiona traficul.

Autobuzul 226 va circula pe linia tramvaiului 32

STB a informat călătorii că începând de sâmbătă, 18 februarie 2023, autobuzele care funcționează pe linia 226 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor.

Această modificare va fi valabilă pentru tronsonul cuprins între Intrarea Recaș și Strada Buzoieni.

De asemenea, societatea ce se ocupă de transportul public din Capitală a informat că această schimbare se va produce doar pe sensul de mers către „Piața Romană”.

Circulația autobuzelor liniei 226 nu va fi modificată pe sensul spre terminalul „Depoul Alexandria”, transmite STB în comunicatul dat.

Motivele pentru care STB a decis să ia această măsură sunt următoarele: pentru a putea fluidiza circulației autobuzelor pe traseu și pentru a decongestiona traficului rutier în zona intersecției Șos. Alexandriei/Str. Buzoieni.

Modificări pentru 4 linii de autobuz

TPBI a anunțat că, începând din data de 16 februarie 2023, 4 linii de autobuz ale STB au fost modificate, pe sensul de mers către Piața Sudului. Astfel că, acestea opresc acum și în stația „Cimitirul Șerban Vodă” de la trotuar.

Mai precis, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov anunță că este vorba despre liniile:

  • 116,
  • 141,
  • 232,
  • 610.

Acestea circulă acum pe carosabil, pe sensul de mers către Piața Sudului, pe porțiunea de drum cuprinsă între Piața Eroii Revoluției și Strada Laloșu.

După stația „Cimitirul Șerban Vodă”, stație ce se află pe trotuar, autobuzele vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor. Cele patru linii și vor urma traseele lor normale.

Măsura a fost luată pentru a evita ambuteiajele în zona terminalului de tramvaie de la Șura Mare, conform TPBI.

Cookies