STB: Autobuzele liniilor 246 și 408 vor circula pe trasee modificate începând de marți. Cauza ar fi executarea unor lucrări de asfaltare

08 mai 2023
508 afișări
STB: Autobuzele liniilor 246 și 408 vor circula pe trasee modificate începând de marți. Cauza ar fi executarea unor lucrări de asfaltare
STB: Autobuzele liniilor 246 și 408 vor circula pe trasee modificate începând de marți. Cauza ar fi executarea unor lucrări de asfaltare. Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București - STB SA

Societatea de Transport București – STB SA a anunțat că liniile 246 și 408 vor funcționa pe trasee modificate începând de marți, 9 mai 2023.

Care sunt traseele modificate

STB a anunțat într-un comunicat că, începând de marți, 9 mai 2023, liniile 246 și 408 vor merge pe trasee modificate. Cauza este necesitatea executării unor lucrări de asfaltare în zona intersecției Șoseaua de Centură (DNCB)/ Autostrada Soarelui (A2).

Astfel, pe sensul de mers spre terminalul „Pantelimon”, autobuzele liniei 246 vor circula pe următorul traseu:

  •  terminal „Metrou Nicolae Teclu”, Bd. Theodor Pallady, Autostrada Soarelui, DC 55, rondul de la Comuna Cernica, Autostrada Soarelui, Drumul ȋntre Tarlale, Şos. Gării Căţelu, Şos. Pantelimon, terminal „Pantelimon”.

Circulația autobuzelor liniei 246 nu va fi modificată pe sensul opus, conform comunicatului STB.

Pe sensul de mers spre terminalul „Metrou Nicolae Teclu”, autobuzele liniei metropolitane 408 vor circula pe următorul traseu:

  • terminal „Manolache”, Str. Căminului, Autostrada Soarelui, DC55, Autostrada Soarelui, Bd. Theodor Pallady, bretea Bd. Theodor Pallady, terminal „Metrou Nicolae Teclu”.

STB a transmis că autobuzele liniei 408 nu vor circula modificat pe sens opus.

Autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 vor reveni temporar pe carosabil

STB a anunțat că va fi întreruptă circulația autobuzelor pe calea de rurare a tramvaielor de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, pe ambele sesnuri de mers, în perioada 08.05.2023 – 09.05.2023.

Cauza este permiterea executării unor lucrări la sistemul de semaforizare din intersecția Șoseaua Ștefan cel Mare/ Calea Moșilor.

Având în vedere această măsură, autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 vor reveni temporar pe carosabil, astfel:

  • Pe sensul spre terminalul ”Complex Comercial Băneasa”, autobuzele liniilor 330 și 335 nu vor mai intra pe calea de rulare a tramvaielor după trecerea de rondul Bucur Obor, ci vor circula în continuare pe carosabilul de pe Șos. Ștefan cel Mare, cu opriri în stațiile situate la trotuar.
  • Pe sensul către terminalul ”Faur”, autobuzele liniilor 330 și 335 vor ieși de pe calea de rulare a tramvaielor în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu (după efectuarea stației „Lizeanu”) și vor circula pe breteaua pasajului Bucur Obor, cu revenire pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Șos. Mihai Bravu/Bd. Ferdinand, după care vor urma traseul normal, fără modificări în efectuarea stațiilor.
  • Pe sensul către terminalul „Bd. Banu Manta”, autobuzele liniei de noapte N1 vor circula pe carosabilul de pe Șos. Ștefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între rondul Bucur Obor și Str. Lizeanu, urmând a intra pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Şos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu. Pe durata desfășurării lucrărilor, autobuzele nu vor mai efectua opriri în staƫia „Lizeanu”.
  • Pe sensul către terminalul „Romprim”, autobuzele liniei de noapte N10 vor ieși de pe calea de rulare a tramvaielor în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu (după efectuarea stației „Lizeanu”) și vor circula pe breteaua pasajului Bucur Obor, cu revenire pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Șos. Mihai Bravu/ Bd. Ferdinand.

Te-ar putea interesa și:

Cookies