STB angajează șoferi de autobuze: Anunț de angajare, publicat pe site-ul companiei de transport, în plină grevă a angajaților

24 ian. 2022
3654 Afișari
STB angajează șoferi de autobuze: Anunț de angajare, publicat pe site-ul companiei de transport, în plină grevă a angajaților
STB angajează șoferi de autobuze: Anunț de angajare, publicat pe site-ul companiei de transport, în plină grevă a angajaților

Conducerea STB încearcă să reia circulația transportului în comun în București și apelează la o măsură extremă. Compania a publicat un anunț în care lansează procedura de angajare de noi șoferi, în condițiile în care angajații STB aflați în grevă, declarată ilegală de către Tribunal, refuză să lucreze, la îndemnul sindicatului.

Societatea de transport București (STB) a publicat luni, 24 ianuarie, pe pagina de internet a companiei un anunț de angajare de șoferi de autobuze, în care sunt precizate condițiile cerute. Directorul STB Adrian Criț a declarat că instituția poate face angajări, iar împotriva celor care refuză să iasă pe traseu va fi declanșată cercetarea disciplinară.

„Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă. După ce se vor verifica se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract.”, a afirmat directorul STB.

Șeful STB, despre șoferii care nu sunt prezenți la muncă trei zile consecutiv

Șeful STB, Adrain Criț, a precizat că au fost notificați toți angajații cu privire la sarcinile de serviciu, iar șoferii care nu sunt prezenți la muncă trei zile consecutiv vor avea contractul de muncă desfăcut. Acesta i-a rugat însă pe șoferi să iasă pe traseu și să respecte legea și îi critică pe sindicaliști că nu au venit la discuțiile de azi.

„Aplicăm cu fermitate tot ce e în codul muncii pentru cei care nu și-au dus-o la îndeplinire. Pe site-ul STB azi a fost publicat anunțul de angajare pentru autobuze. De cinci zile se încalcă legea, salariații care vor să meargă pe traseu sunt amenințați, există imagini, înregistrări, organele de cercetare penală își vor face datoria”, a spus Criț. Șeful STB a adăugat că s-au formulat plângeri penale contra celor care au declanșat „greva ilegală”. „Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării și protestează fără să aibă nicio dorință”, a mai spus directorul STB.

 

Anunțul publicat pe pagina STB

SOCIETATEA DE TRANSPORT BUCUREŞTI STB SA

Angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz

 

Acte necesare pentru selectarea în meseria de conducător autobuz:

Cerere angajare conform anexă;
Act de identitate original şi copie;
Permis de conducere categoria D;
Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
CV europass;
Studii medii: minim 10 clase;
Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.

CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun prin poşta electronică la adresa de email: [email protected] sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi pentru completarea actelor necesare în vederea angajării, respectiv:

Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
Cazier judiciar fără înscrisuri;
Cazier auto.

Cererile şi/sau CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime prezentate, vor fi clasate.

Cererile şi/sau CV-urile care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.

Directorul STB a precizat că în fiecare zi de grevă s -au pierdut peste 4,8 milioane de lei. „Suntem la limită. Societatea nu își permită să plătească salariile”.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu (PSD) anunță că renunță la politică

Liderul de sindicat Vasile Petrariu, acuzat că se află în spatele crizei din transportul public din Capitală, care durează deja de cinci zile, a anunțat luni că demisionează din funcția de consilier general și membru PSD, invitându-l și pe directorul STB Adrian Criț să procedeze la fel.

„Demisia directorului general înseamnă deblocarea acestei situații după care în regim de urgență să începem discuțiile cu cei mandați legate de contractul colectiv de muncă, condițiile de muncă și așa mai departe (…) Partidul Național Liberal patronează acest lucru și îl susține pe acest director general, este un mare semn de întrebare, de ce trebuie să stea Bucureștiul în loc pentru ca acest om să fie ținut acolo?”, a declarat Petrariu.

 

Cookies