STB, amendată drastic în ultima lună! Nereguli majore găsite în serviciul de transport public din București. Ce au descoperit autoritățile

12 oct. 2021
321 Afișari
STB, amendată drastic în ultima lună! Nereguli majore găsite în serviciul de transport public din București. Ce au descoperit autoritățile
STB, amendată drastic în ultima lună! Nereguli majore găsite în serviciul de transport public din București. Ce au descoperit autoritățile. Sursa foto: Digi24

Societatea de Transport București (STB), principalul operator de transport din București și Ilfov, a fost amendată cu suma de 53.100 de lei pentru abateri și nereguli precum problemele de igienă din mijloacele de transport și neresepectarea programului de plecare.

Nereguli importante descoperite la STB, dar și la ceilalți operatori de transport public din București și Ilfov. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), a amendat Societatea de Transport București, dar și ceilalți trei operatori de pe raza Municipiului București și a județului Ilfov.

În total, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 54.200 de lei, mare parte din această sumă fiind acordată către STB, operatorul principal de transport. Companiile au încălcat mai multe prevederi, precum nerespectarea programului de plecare al vehiculelor de la capetele de linie și asigurarea igienei în mijloacele de transport, potrivit Agerpres.

Trebuie menționat faptul că acesta este al doilea set de sancțiuni acordate, după ce la 1 august 2021 au intrat în vigoare contractele de delegare a serviciului de transport în comun către următorii operatori: STB SA, STV SA, Ecotrans STCM SRL şi Regio Serv Transport SRL. Amenzile au fost acordate pe baza sesizărilor venite de la călători, precum și în urma controalelor și verificărilor realizate prin sondaj în mijloacele de transport în comun.

STB, „campioana” amenzilor în luna septembrie. Ce abateri au fost constatate

În urma acțiunilor TPBI s-a constatat că STB SA, operatorul responsabil pentru 175 de linii de transport în comun din totalul de 200 din regiune, a primit cele mai consistente amenzi – în valoare de 53.100 de lei. Compania a fost găsită vinovată de mai multe abateri, precum nefuncţionarea sistemului de monitorizare, dar şi nerespectarea programului de plecare a vehiculelor de la capetele de linie. Mai mult, deși în ultima lună au fost realizate progrese privind curățenia din mijloacele de transport, autoritățile subliniază nevoia de eforturi pentru a asigura bucureștenilor mijloace de transport în comun curate.

Restul amenzilor au fost acordate către societatea Regio Serv Transport SRL, cu o valoare totală de 600 de lei, respectiv către Ecotrans STCM SRL, care a primit amenzi în valoare de 500 de lei.

Controalele vor continua pe parcursul întregii perioade contractuale de 10 ani, anunță TPBI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a precizat că activitățile de control și verificare vor continua la toți operatorii de transport în comun pe parcursul următorilor 10 ani, și a precizat modul în care călătorii pot semnala neregulile.

„TPBI aminteşte publicului călător că acţiunile de control vor continua la toţi operatorii, pe întreaga perioadă de 10 ani a derulării contractelor de delegare a serviciului public de transport de călători. TPBI face apel la călători să îşi exercite dreptul civic de a semnala orice neregulă sau abatere de la program ale operatorilor, prin accesarea site-ul tpbi.ro, menţionând de fiecare dată ora, locul şi numărul vehiculului în cauză”, a transmis asociația.

Cookies