STB a anunțat un program special pentru ziua de Rusalii. Cum va fi afectată circulația tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor

21 iun. 2024
1684 afișări
STB a anunțat un program special pentru ziua de Rusalii. Cum va fi afectată circulația tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor
Sursa foto: Facebook / STB

Societatea de Transport București (STB), a anunțat astăzi programul pe care îl vor urma mijloacele de transport în comun pe data de 24 iunie, cu ocazia Rusaliilor. Astfel, tramvaiele, troleibuzele și autobuzele din flota STB vor circula luni după un program special.

Cu ocazia Rusaliilor, sărbătoare care în acest an are loc luni, 24 iunie, Societatea de Transport București a publicat programul pe care îl vor urma mijloacele de transport în comun la începutul săptămânii viitoare. Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele din București și Ilfov vor circula după un program special, și anume un program specific unei zile de duminică.

STB are un program special de Rusalii

Anunțul a fost făcut de STB SA pe pagina de Facebook a societății. De asemenea, STB le recomandă cetățenilor să folosească aplicația Info Transport București pentru a afla în timp real orele de sosire a mijloacelor de transport în comun în stații.

„INFO Util:
➡️ În contextul Sărbătorii Rusaliilor, luni, în data de 24.06.2024, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.
👉🏼 Pentru a afla în timp real orele de sosire în stații a mijloacelor de transport public, vă recomandăm să utilizați aplicația Info Transport București, disponibilă în Google Play și AppStore, precum și pe site-ul nostru”, a transmis STB.

Ce înseamnă programul unei zile de duminică

Programul specific unei zile de duminică pentru mijloacele de comun STB presupune un program mai scurt pentru tramvaie, autobuze și troleibuze, dar și un număr mai scăzut de vehicule pe traseu, în cazul unor linii de transport.

Rusaliile sunt cea mai veche sărbătoare creștină, la fel ca Paștele, fiind sărbătorită încă de pe vremea când Biblia amintește de existența apostolilor pe Pământ. Adesea denumite și Cincizecimea, Rusaliile erau sărbătorite până spre începutul secolului al V-lea împreună cu Înălțarea. Apoi Înălțarea a fost mutată la 40 de zile după Paște, Rusaliile fiind sărbătorite singure ulterior.

Rusaliile au o semnificație importantă în lumea creștină: în această zi a fost Pogorârea Duhului Sfânt și practic a fost întemeiată Biserica creștină. După Rusalii, apostolii s-au răspândit în lume și au început să predice credința în Iisus Hristos și religia creștină.

CITEȘTE ȘI

Cookies