Conservarea șantierelor la Magistrala M5, unde s-au oprit lucrările, costă 3,5 milioane euro pe lună

de:
09 mart. 2013
0 Afișari
Conservarea șantierelor la Magistrala M5, unde s-au oprit lucrările, costă 3,5 milioane euro pe lună

Lucrările care blochează cel mai mare cartier din Capitală au fost oprite din lipsa finanțării, iar construcția a întârziat deja un an. Deși se plâng că nu au bani pentru lucrările la magistrala M5, autoritățile trebuie să plătească 3,5 milioane euro lunar pentru conservarea șantierelor, anunță stirileprotv.ro.

”Statul plătește 15 milioane lei pe lună (n.red – pentru conservarea șantierelor). Era de ajuns să dublăm suma și șantierul putea lucra o lună din acești bani”, a explicat Dan Trifu, consultant pentru constructorul metroului din Drumul Taberei.

Cele doua „cârtițe” uriașe, care au costat 15 milioane de euro fiecare, ar fi trebuit să sape deja de o lună în subteran și să ajungă cel puțin la următoarea stație de metrou, însă utilajele au fost trase pe dreapta pentru că Guvernul a blocat finanțarea lucrărilor.

Potrivit aceleiași surse, în prezent nu sunt bani nici pentru curentul electric.

Ministrul Transporturilor a precizat că sistarea lucrărilor la magistrala M5 a survenit din cauza unei „pene” financiare. „Promisiunea pe care o am de la Ministerul de Finanțe este că ne vor da toți banii necesari pentru a continua lucrările. Atât cât se poate continua. O să văd ce pot sa fac”, a declarat anterior Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Până în prezent, lucrările au întârziat cu un an și două luni, iar până când se vor finaliza lucrările, peste 300.000 de oameni care locuiesc în Drumul Taberei sunt obligați să circule pe străzile îngustate de șantier, unde se formează cozi uriașe de mașini.

Cookies