Statul Major al armatei ucrainene: rușii se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev

07 mart. 2022
398 Afișari
Statul Major al armatei ucrainene: rușii se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev
Statul Major al armatei ucrainene: rușii se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev. Sursa foto: Pexels

Statul Major al armatei ucrainene a anunțat luni dimineață că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Ucrainei – Kiev, potrivit dpa.

Rușii se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev

Statul Major a informat luni dimineață, într-un buletin care a fost difuzat la primele ore că trupele ruse intenționează să preia în întregime controlul orașelor Irpin și Bucea, aflate la o distanță mică de Kiev.

De asemenea, armata rusă „încearcă să obțină și un avantaj tactic” pentru a pătrunde la periferia din partea de est a capitalei Ucrainei, prin cartierele Brovarski şi Borispil, se mai menționează în buletinul difuzat luni dimineață, potrivit Agerpres.

În apropierea Kievului deja sunt concentrate un număr mare de „echipament (militar) rusesc şi de trupe ruse”, declară la televiziunea ucraineană Vadim Denisenko, consilierul Ministerului de Interne, conform ziarului online Ukrainska Pravda.

Bătălie-cheie pentru Kiev

Vadim Denisenko a mai declarat că înțelege că lupta pentru capitala Ucrainei este „o bătălie-cheie (pe care o vom purta) în zilele următoare”.

Totodată, biroul preşedintelui ucrainean informează că sute de mii de cetățeni ucraineni trebuie să fie evacuați din orașele lor, imediat.

Ziarul online Ukrainska Pravda relatează că, în prezent, există deja zeci de orașe din opt regiuni din Ucraina unde situația umanitară este dezastruoasă. Biroul preşedintelui ucrainean acuză trupele ruse că se folosesc de coridoarele umanitare ca de un pretext pentru a-şi consolida poziţiile militare şi pentru a prelua controlul în întregime asupra Ucrainei.

Amintim că, luni, 7 martie 2022, în ziua 12 de război izbucnit în Ucraina, se așteaptă să aibă loc runda a treia ale negocierilor de pace. Deocamdată nu se cunosc locul și ora unde ar trebui să se poarte discuția dintre Rusia și Ucraina. Joi, 3 martie – a avut loc a doua rundă de negocieri în regiunea Brest, în partea de vest a Belarusului. Cele două delegații agreaseră crearea de coridoare umanitare în oraşele aflate sub asediu – Mariupol şi Volnovaha pentru a facilita evacuarea civililor.

Cookies