ARHIVA B365

Statul Islamic revendică decapitarea unui jurnalist american. Casa Albă se declară „îngrozită”.VIDEO

Într-o înregistrare video postată marţi pe Internet, SI arată un bărbat mascat şi îmbrăcat în negru care taie, se pare, gâtul jurnalistului.

James Foley a fost răpit în Siria în noiembrie 2012 de către bărbaţi înarmaţi. După difuzarea înregistrării video, familia sa a postat un mesaj în care a cerut timp „pentru a găsi răspunsuri”, notează Mediafax.

Foley, care la 40 de ani era un jurnalist experimentat, a acoperit conflictul din Libia, după care s-a dus în Siria, unde a transmis pentru Global Post, AFP şi alte instituţii de presă protestele faţă de regimul lui Bashar al-Assad.

Potrivit mai multor martori, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu mai are nicio veste de atunci.

Înregistrarea video de mai puţin de cinci minute, care se intitulează „Mesaj către America”, a fost filmată într-o zonă deşertică.

Bărbatul mascat care l-a executat, se pare, pe jurnalist s-a exprimat în limba engleză cu accent britanic.

Casa Albă s-a declarat marţi „îngrozită” de presupusa decapitare a jurnalistului american James Foley de către Statul Islamic (SI), subliniind că serviciile sale de informaţii încearcă să verifice autenticitatea înregistrării video postate pe Internet de jihadişti, relatează AFP.

„Am văzut o înregistrare video care pretinde să arate uciderea cetăţeanului american James Foley de către SI. Dacă este autentică, noi suntem îngroziţi de moartea brutală a unui jurnalist american nevinovat”, a anunţat Caitlin Hayden, purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, citată într-un comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button