ȘTIRI

Statuia lui Constantin Brâncoveanu, inaugurată miercuri, în Sectorul 4

Monumentul este amplasat în Sectorul 4, pe bulevardul care poartă numele domnitorului, informează un comunicat de presă remis de Primăria de sector.

În contextul în care anul 2014 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul Brâncoveanu”, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dorit ca, în numele comunităţii locale a Sectorului 4, să comemoreze 300 de ani de la martiriul marelui domnitor, al celor 4 fii ai săi, precum și a ginerelui său, sfetnicului său de seamă, decapitați la Istambul din ordinul Sultanului, pe 15 august 1714, conform sursei citate.

Reproducând trăsăturile imortalizate în bronz ale celui care a preferat moartea sa şi a celor dragi, refuzând să se lepede de credinţa creştină, bustul reprezintă centrul amenajării peisagistice din interescţia bd-lui Constantin Brâncoveanu cu şos. Olteniţei, străjuind şi vorbind generaţiilor viitoare despre tărie de caracter, dragoste de neam şi de credinţă.

Costurile necesare realizării lucrărilor totalizează 45.000 de lei (inclusiv TVA), suma provenind de la Bugetul Local al Sectorului 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button