Statuia Libertăţii din Arad, vandalizată și vopsită în culorile drapelului românesc

de:
14 feb. 2015
0 Afișari
Statuia Libertăţii din Arad, vandalizată și vopsită în culorile drapelului românesc

Potrivit preşedintelui UDMR Arad, Levente Bognar, care este şi viceprimar al oraşului, Statuia Libertăţii a fost vandalizată, sâmbătă, în jurul orei 11.00, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, informează Mediafax.

Elemente din componenţa monumentului au fost vopsite în culorile drapelului românesc, iar pe corpul statuii au fost scrise cuvinte obscene cu un spray negru.

„Este un gest regretabil. Nu avem nevoie de astfel de evenimente în Arad, unde avem o convieţuire bazată pe respect reciproc. Mai ales în Parcul Reconcilierii nu trebuie să aibă loc astfel de incidente, care nu întăresc buna înţelegere”, a declarat liderul UDMR Arad.

El a adăugat că va depune reclamaţie la Poliţie referitor la acest „act de vandalism, care trebuie pedepsit conform legii”.

„Făptaşii au venit pregătiţi pentru a acţiona astfel. Este păcat, mai ales pentru că, de un an, Parcul Reconcilierii este monument istoric. Trebuie să grăbim procedurile pentru a angaja din nou pază, pentru că aceste camere de supraveghere nu fac faţă”, a declarat Levente Bognar.

Cookies