ȘTIRI

Statuia Libertății @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

Statuia Libertatii

După Vasily Sigarev
(CLUJ)
Cu: Răzvan Bănuţ, Alexandru Arion, Ingrid Robu

Regia: Alexandru Arion
Video design: Setsuna
Scurtmetraj: Cristian Pascariu
Durata: 55 min
Rezervări: Teatrul Apropo: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / contact@teatrul.ro

Există pe lumea asta un depou de trenuri, se numeşte depoul de ”Nord”. În fiecare zi aici se strecoară trenuri „tatuate” pe bord.Încet fac un cerc şi încremenesc înaintea ieşirii. Mecanicul deschide pe jumătate uşa din față, iese din tren şi intră, pe fugă, câteva secunde la dispecerat. După care el îşi ocupă iar locul său şi trenul merge mai departe. Pe ruta sa, pe calea sa, pe şinele sale. Apare apoi un alt tren şi totul se repetă… etc… etc… Cu alte cuvinte, rutina.
Acest depou îşi are propriul cimitir. Acolo sunt duse vagoanele „moarte”, de la care se scot unele piese, mai bune sau mai rele. Ca şi organele pentru transplanturi. Iar ceea ce nu foloseşte nimănui se descompune treptat din cauza timpului şi a ploilor. Rugineşte, putrezeşte, se dărâmă… etc… etc… Cu alte cuvinte, rutina.
Este în acest cimitir un vagon transformat în spaţiu locuibil. Aici își ţin turele paznicii, desemnaţi de administraţia depoului să păzească trenurile „moarte” de tot felul de amatori de fier vechi. Salariul paznicilor este mic, dar orarul este foarte comod, se lucrează 24 cu 48 (ore).
Vagonul nu este prea curat, dar murdăria de aici e cumva deosebită. Chiar sfântă. Mai exact: dacă n-ar fi ea, n-ar mai fi nici acest vagon, nici cimitirul, nici depoul, nici tot universul.

 
Maratonul Teatrului Independent adună 43 de spectacole de teatru din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bacău. O selecţie din cele mai bune producţii independente profesioniste şi ale şcolilor de teatru. Maratonul se va desfăşura în 11 spaţii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.
 

Cel ce va decide câştigătorii acestei ediţii a Maratonului  – adică juriul „suprem” – este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participanţii la vot.

 

Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 lei.

Biletele pot fi procurate  de la teatrele organizatoare. 

Mai multe informaţii despre lista completă a spectacolelor şi programarea acestora pe www.teatrul.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button