Statui interactive, amplasate în faţa Circului Globus. Cum vor arată şi cum au fost realizate VIDEO

de:
25 nov. 2015
9 Afișari
Statui interactive, amplasate în faţa Circului Globus. Cum vor arată şi cum au fost realizate VIDEO

Ansamblul cuprinde statuia de bronz, în mărime naturală, a prințului Rainier al III-lea de Monaco și alte 7 componente: clovni, acrobaţi şi animale de circ. Sunt realizate de sculptorul Ionel Stoicescu, cel care a câştigat licitaţia organizată de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT) în 2011.

Statuia prințului Rainier, cea la a cărei turnare am asistat noi, va fi finalizată până la sfârșitul lunii, câteva dintre componentele secundare fiind deja finalizate.

Turnarea bronzului:

Întregul ansamblu va ocupa 300 de metri și este gândit totodată ca un spațiu de joacă pentru copii, după cum a explicat sculptorul.

„Am realizat ceva care să fie ușor de acceptat de locuitori și de cei care vin la circ, dar care să și respecte subiectul concursului: prințul Rainier al III-lea. Însă am dorit să fie ceva care să fie bine primit și de copii, să-i cheme la el. Se pot cățăra pe statui, elefantul va funcționa și ca tobogan. Sculptura e de pipăit, nu e una comemorativă”, a explicat Ionel Stoicescu.

Arena pe care vor fi aşezate statuile:

Click pe imagine pentru mărire

Componentele:

 

Click pe imagini pentru mărire

Locul în care vor fi amplasate:

Click pe imagine pentru mărire


Planul de amplasare:

Click pe imagine pentru mărire

Conform artistului, cel mai mult timp consumă realizarea arenei, așezarea componentelor și realizarea elefantului, care va avea 5 metri lungime (și a cărei trompă e finalizată, foto jos).

Un arlechin însă e ceva mai ușor de realizat: durează o lună, două, cel mult patru.

„Importantă e povestea circului, spectacolul de circ. Din acest motiv, am încercat să realizez personaje reprezentative pentru circ”, a completat Ionel Stoicescu.

Statuile finalizate deja sau în curs de finalizare:

O primă variantă a prinţului Rainier (care va fi refăcută) şi sculptorul Ionel Stoicescu:

♦♦♦

Ionel Stoicescu a restaurat de-a lungul timpului mai multe monumente, printre care „Dinicu Golescu”, „Dr. C.I. Istrati”, „Mihail Cantacuzino”, dar şi „Monumentul trupelor de geniu”. Totodată, el este autorul Monumentului Fondatorilor Uniunii Europene din Bucureşti.

Cookies