SIF Transilvania a anunțat, în 2009, o investiție de 20 de milioane de euro la Băile Oglinzi, iar acum vinde 54% din acțiunile societății cu 570.000 de euro. Pentru că stațiunea este în paragină, în ciuda faptului că s-au cedat 7 hectare de teren pentru dezvoltarea ei, primarul din Târgu Neamț a anunţat că va sesiza autoritățile.
La Băile Oglinzi există izvoare cu ape terapeutice, vechi de peste 100 de ani, calitatea acestora clasând stațiunea pe locul V în Europa.
În mod paradoxal, SC Stațiunea Oglinzi SA, moștenitoarea vechilor băi, este bogată în acte, deși nu mai funcționează din anul 2009, informează evz.ro. Acționari sunt SIF Transivania – 54,51%, orașul Târgu-Neamț – 31,18% și alte două firme private.
Istoria acestei investiții eșuate a început în anul 2007, atunci când fostul Consiliu Local a decis inițierea unui parteneriat public-privat, cu SIF Transilvania pe post de investitor majoritar. Primăria a decis să cedeze, în scopul dezvoltării stațiunii și a creării a 200 de locuri de muncă, șapte hectare de teren și, alături de Consiliul Județean, se obliga să refacă infrastructura.
Promisiuni: cea mai modernă stațiune balneoclimaterică
Contractul de parteneriat, încheiat între Consiliul Local al orașului Târgu Neamț și Stațiunea Oglinzi SA, a fost parafat în data de 26 ianuarie 2009.
În același an, în luna august, SIF Transilvania anunța realizarea unui complex balnear multifuncțional, compus din hotel de 4 stele, restaurant, centru SPA, amenajări exterioare pe o suprafață de 9.000 mp etc. Valoarea investițiilor propuse: 18.185.000 euro. Astfel, Băile Oglinzi urmau să devină cea mai importantă și modernă stațiune balneară din România.
Tot în 2009, stațiunea avea capitaluri proprii cu puțin peste un million de lei. După patru ani, în 2013, capitalul a crescut la trei milioane lei. Creșterea capitalului anunțată de către SIF Transilvania s-a făcut după ce Primăria Târgu Neamț a cedat cele șapte hectare de teren și a făcut un drum care ajunge până în mijlocul stațiunii.
Mai mult pe evz.ro.