Statistica Poliţiei Capitalei pe 2012: Furturile din magazine şi din buzunare în creştere

de:
31 ian. 2013
0 afișări
Statistica Poliţiei Capitalei pe 2012: Furturile din magazine şi din buzunare în creştere

Furturile din locuinţe săvârşite prin escaladare au crescut cu 34% în anul 2012 comparativ cu 2011, iar furturile din buzunare şi genţi au crescut cu 16%, arată bilanţul Poliţiei Capitalei, care motivează că mulți dintre hoți au reușit să pătrundă în locuințe după ce s-au dat drept angajați ai primăriei, Enel sau Distrigaz dar și responsabili cu dezinsecția. Şi furturile din magazine au înregistrat o evoluţie ascendentă faţă de anul 2011, fiind cu 22% mai numeroase. Au fost înregistrate 6.726 furturi din societăţi comerciale. Caracteristic pentru acest gen de infracţiuni este că 73% din total sunt furturi de pe rafturile magazinelor.

Infracţiunile de tâlhărie sesizate se menţin sub media criminalităţii din ultimii patru ani. Numărul lor se înscrie în proximitatea valorilor înregistrate în cursul anului anterior – 1.881 astfel de infracţiuni în 2012, respectiv 1.822 în 2011. În ceea ce priveşte modurile de operare, trebuie precizat faptul că scade cu 37% numărul tâlhăriilor comise prin ameninţare sau lovire şi creşte cu 15% cel al tâlhăriilor săvârşite prin smulgere. În ceea ce priveşte modurile de operare, trebuie precizat faptul că scade cu 37% numărul tâlhăriilor comise prin ameninţare sau lovire şi creşte cu 15% cel al tâlhăriilor săvârşite prin smulgere.

În privinţa infracţiunile de omor, statisticile poliţiei relevă faptul că numărul acestora este acelaşi ca şi în 2011. Au fost înregistrate 35 de sesizări. În urma cercetărilor, 10 dintre acestea nu s-au confirmat ca fiind omoruri. 60% din totalul infracţiunilor au fost săvârşite pe fondul conflictelor spontane în mediul intrafamilial sau cu implicarea persoanelor fără adăpost.

Totodată, anul trecut s-a înregistrat cel mai redus număr al persoanelor decedate în accidente rutiere din ultimii zece ani în Capitală.

Furturile din automobile îşi păstrează trendul descendent din ultimii 4 ani, cu o scădere de 13,3% faţă de anul 2011. Faptele din această categorie reprezintă 16% din totalul infracţiunilor de furt. Au fost cercetate 318 persoane, din care 230 în stare de reţinere/arestare.

De asemenea, au fost constatate 46 evenimente în care s-au folosit arme, cu aproximativ o cincime mai puţine decât în anul 2011.

Cookies