ARHIVA B365

Statistică neagră:Câte victime s-au raportat în localităţile de pe Valea Prahovei, în ultimii 14 ani

465 de victime au fost implicate în evenimente rutiere din 1999 şi până în prezent, doar în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga.

Începând de sâmbătă seară, de la ora 19.00, cele patru pasarele pietonale, câte una în Comarnic şi Azuga şi două în Buşteni, au fost date în folosinţă, după ce muncitorii au montat scările de acces pentru pietoni. Montarea pasarelelor a durat mai mult decât a fost prevăzut, patru nopţi în loc de patru, termenul avansat iniţial pentru folosinţa acestora fiind 15 august, în prima zi din mini-vacanţa de Sfânta Maria. Instalarea pasarelor pietonale a permis desfiinţarea a patru treceri de pietoni din zona centrală a staţiunii Buşteni, a două treceri de pietoni din Azuga şi a uneia din Comarnic. Trecerile de pietoni rămase, câte doua în fiecare staţiune, sunt amplasate în zona centrală a Buşteniului, respectiv la intrările în localităţile Azuga şi Comarnic.

O altă măsură pentru fluidizarea traficului în Buşteni este montarea separatoarelor de sens în centrul staţiunii care nu vor mai permite virarea la stânga, pentru această manevră fiind amenajate două puncte de întoarcere la intrările în localitate.

Potrivit statisticilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, capacitatea de circulaţie a unui drum naţional, clasa I, categorie în care este încadrat şi Drumul Naţional 1, este de 800 de autovehicule pe sens de circulaţie pe oră. Conform măsurătorilor efectuate de Sistemul de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Naţional 1, pe sectorul Comarnic – Buşteni – Azuga, de miercuri 14 august, şi până în prezent, au circulat, pe sensul Bucureşti – Braşov, 18.975 de autovehicule, informează Adevarul. 

Cele mai mari valori înregistrate la staţia de măsurare Sinaia, au fost la data de 15 august, respectiv peste 1.300 de autovehicule pe oră pe ambele sensuri de circulaţie, valori ce s-au menţinut până în jurul orei 22.00. În perioadele de vârf de trafic, ca cele înregistrate în ultima perioada, cei 30 de kilometri dintre Comarnic şi Azuga se parcurg în aproximativ două ore.

Din anul 1999 şi până în prezent, în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga au avut loc 323 de accidente în urma cărora au rezultate 465 de victime, dintre care 51 de persoane decedate. De asemenea, în perioada amintită, în cele trei localităţi s-au produs 3.483 de tamponări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button