„Stațiile STB nu sunt parcări”. Mai mulți șoferi din Sectorul 2 au primit de la Poliția Locală note de constatare care se transformă rapid în amenzi

15 dec. 2022
691 Afișari
„Stațiile STB nu sunt parcări”. Mai mulți șoferi din Sectorul 2 au primit de la Poliția Locală note de constatare care se transformă rapid în amenzi
„Stațiile STB nu sunt parcări”. Mai mulți șoferi din Sectorul 2 au primit de la Poliția Locală note de constatare care se transformă rapid în amenzi. Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Joi dimineață, mai mulți șoferi care au parcat neregulamentar în stațiile STB din Sectorul 2 au găsit în parbrize note de constatare de la polițiștii locali. „Stațiile STB nu sunt parcări”, transmite Primăria Sectorului 2.

Șoferi din Sectorul 2, amendați pentru că au parcat în stațiile STB

În această dimineață, 15 decembrie 2022, șoferii care au parcat neregulamentar în staţiile STB din Șoseaua Pantelimon, Bulevardul Chișinău și Șoseaua Colentina au găsit în parbrize note de constatare de la Poliţia Locală.

În câteva zile, aceste note de constatare se transformă în amenzi pentru șoferii care au decis să-și parcheze mașinile neregulamentar.

În decursul a două ore, poliţiştii locali din cadrul serviciului Circulație și Ridicări Auto Sector 2 au întocmit 33 de note de constatare, astfel încât șoferii care au încălcat regulile de circulație să fie sancționați.

Siguranța oamenilor are prioritate

„În Sectorul 2 siguranţa oamenilor are prioritate, motiv pentru care continuăm lupta pentru eliberarea trotuarelor, a staţiilor STB, precum şi a trecerilor de pietoni, în special a celor din proximitatea şcolilor şi spitalelor”, transmite Primăria Sectorului 2 într-o postare pe pagina de Facebook.

Amintim că, recent, Codul Rutier a fost modificat astfel încât Poliția Locală să poată, în mod legal, să-i identifice și să-i amendeze mai ușor pe șoferii care parcheză oriunde vor, neregulamentar.

Persoanele fizice care refuză să le comunice polițiștilor locali datele solicitate, riscă să fie amendate cu până la 2.900 de lei. În cazul persoanelor juridice, amenzile sunt și mai usturătoare: acestea poate ajunge până la 14.500 de lei.

Amenzi și pentru parcarea mașinii pe spațiul verde

În ultimele zile, polițiștii locali din Sectorul 2 au sancționat contravențional 20 de șoferi care au parcat pe spațiile verzi. Cele 20 de amenzi au o valoare totală de 3.800 de lei.

„Zilnic asistăm la nepăsarea unor conducători auto care parchează pe spațiul verde, distrugându-l. Staţionarea pe spațiul verde reprezintă dispreţ faţă de locuitorii Sectorului 2 care îşi doresc să beneficieze de spaţii verzi, reabilitate”, transmit reprezentanții Poliției Locale Sector 2 pe Facebook.

Cookies