Stațiile STB în care îți fierbe creierul cu bolboroase în zi de vară caniculară: cele fără „acoperiș”. Bucureșteancă: Atunci când am făcut sesizare, mi-au zis să port pălărie

03 aug. 2023
1517 Afișari
Stațiile STB în care îți fierbe creierul cu bolboroase în zi de vară caniculară: cele fără
Stațiile STB în care îți fierbe creierul cu bolboroase în zi de vară caniculară: cele fără "acoperiș". Bucureșteancă: Atunci când am făcut sesizare, mi-au zis să port pălărie. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6

Foarte mulți călători sunt nevoiți să aștepte tramvaiele sau autobuzele STB în soare, pentru că unele stații nu sunt acoperite în niciun fel. Să nu mai vorbim despre faptul că nu toate mijloacele de transport au aer condiționat, deci, călătorii nu scapă nici acolo de caniculă.

Un bucureștean a sesizat problema pe Facebook

Într-o zi caniculară, cu temperaturi de peste 30 de grade, călătorii sunt nevoiți să stea în soare pentru a aștepta mijloacele de transport în comun.

Mai precis, stațiile de tramvai Orșova și Lujerului nu sunt acoperite în niciun fel și, astfel, nu există umbră.

Călătorii trebuie să suporte căldura și să se expună la soare în timp ce așteaptă tramvaiele, care, oricum, nu vin prea des.

Un bucureștean a sesizat această problemă pe pagina de Facebook „Pentru Sectorul 6”, în speranța că Primăria va lua măsuri și va modifica cumva stațiile STB.

Bărbatul a făcut câteva fotografii, după care și-a exprimat nemulțumirea:

Bună ziua,
Pozele au fost făcute joi la 11:30, stația Orșova, temperatura: 31°, anunțându-se o maximă de 35°.
Stațiile sunt neacoperite, fiind un chin să aștepți tramvaiul, în aceeași situație fiind și cea de la Lujerului și sunt sigur că mai sunt și altele la fel.
Se poate remedia problema?
Îmi cer scuze dacă mai e deja un topic deschis pe subiectul acesta, dar nu l-am găsit.”
Stație STB
Stație STB. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6

Ce răspuns a oferit Primăria Sectorului 6

Mai multe persoane au adăugat comentarii la postarea bărbatului în care și-au exprimat, la rândul lor, nemulțumirile cu privire la stațiile STB din Sectorul 6.

O femeie a spus că a reclamat acest aspect anul trecut, iar răspunsul oferit de autorități a fost următorul:

Am sesizat problema de anul trecut. Mi s-a răspuns să-mi pun pălărie sau umbrelă, să cumpăr o sticlă cu apă și să nu mai merg prin soare.” (M. C.)

Primăria Sectorului 6 a văzut că mai mulți bucureșteni sunt nemulțumiți de stațiile din sector și de faptul că sunt nevoiți să suporte căldura, așa că a oferit un răspuns.

PS6 a spus stațiile de transport în comun sunt administrate de Societatea de Transport București (STB) și că primarul Ciprian Ciucu le-a cerut în administrare pe cele din Sectorul 6, dar nu a primit niciun răspuns favorabil.

Bună ziua!
Nu avem în administrare refugii sau stații pentru călătorii transportului în comun, toate sunt administrate de Societatea de Transport București.
În urmă cu un an și jumătate, primarul Ciprian Ciucu le-a cerut în administrare pe cele din Sectorul 6, pentru a le renova, moderniza și întreține, însă până în acest moment nu am primit un răspuns favorabil.”
Cookies