Stațiile de metrou din Sectorul 6 vor fi modernizate. Primăria promite că, după renovare, toate vor arăta ca stațiile noi de pe Magistrala 5

01 nov. 2022
3942 afișări
Stațiile de metrou din Sectorul 6 vor fi modernizate. Primăria promite că, după renovare, toate vor arăta ca stațiile noi de pe Magistrala 5
Stațiile de metrou din Sectorul 6 vor fi modernizate. Primăria promite că, după renovare, toate vor arăta ca stațiile noi de pe Magistrala 5 / Sursă foto: Facebook-PS6

Stațiile de metrou aflate în Sectorul 6 vor fi modernizate, anunță administrația publică. Acestea au fost realizate cu 50 de ani în urmă, astfel că nu se mai ridică la standardele din zilele noastre.

Recent, la stația de metrou Piața Victoriei, aflată în centrul Bucureștiului, o placă de ceramică s-a desprins de pe laterala interioară a scării fixe și a căzut pe peron.

Stațiile de metrou din Sectorul 6 vor fi modernizate

Administrația publică din Sectorul 6 a anunțat că toate stațiile de metrou ce se află în aria administrată urmează să fie modernizate pentru a ajunge la standardele din zilele noastre. Pe lângă asta, vor fi amenajate și spațiile adiacente acestora.

Sectorul 6 are nevoie de un suflu nou, iar vechile construcții, de acum aproape 50 de ani, nu ne mai fac cinste, transmite Primăria Sectorului 6.

Acestea urmează să fie refăcute în stilul celor de pe Magistrala 5 de metrou, iar finanțarea pentru acest proiect este asigurată din bugetul local al Sectorului 6.

Pentru a putea demara lucrările de refacere, Primăria Sectorului 6 s-a asociat atât cu Metrorex, cât și cu Ministerul Transporturilor.

Administrația publică a anunțat că Metrorex urmează să ofere asistența necesară pentru elaborarea proiectelor tehnice. De asemenea, compania va acorda asistență și pe parcursul derulării lucrărilor.

Primăria Sectorului 4 reabilitează 9 stații de metrou

O altă administrație publică care se va ocupa de modernizarea stațiilor de metrou este Primăria Sectorului 4. În luna septembrie a acestui an, Daniel Băluță a anunțat că 9 stații de metrou vor fi modernizate și autorizate ISU.

Finanțarea pentru refacerea stațiilor de metrou din Sectorul 4 va fi asigurată din bugetul local al administrației, precum si din alte surse externe și interne.

Primăria a semnat un protocol cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor. Stațiile de metrou din Sectorul 4 ce vor fi modernizate sunt:

  • Piața Unirii (de pe raza sectorului 4),
  • Tineretului,
  • Timpuri Noi,
  • Eroii Revoluției,
  • Constantin Brâncoveanu,
  • Piața Sudului,
  • Apărătorii Patriei,
  • Dimitrie Leonida
  • Berceni.
Cookies