Stații GPL fără autorizații, dar cu multe alte probleme și în Sectorul 2 din București. Radu Mihaiu: Nu stăm bine, dar Primăria S2 nu le poate închide, doar ISU poate

05 sept. 2023
453 Afișari
Stații GPL fără autorizații, dar cu multe alte probleme și în Sectorul 2 din București. Radu Mihaiu: Nu stăm bine, dar Primăria S2 nu le poate închide, doar ISU poate
Stații GPL fără autorizații, dar cu multe alte probleme și în Sectorul 2 din București. Radu Mihaiu: Nu stăm bine, dar Primăria S2 nu le poate închide, doar ISU poate. FOTO: Agerpres

Și în Sectorul 2 din București sunt stații GPL fără autorizații, anunță Radu Mihaiu. Primarul Sectorului 2 a prezentat raportul privind stațiile GPL din sector: „Mi-ar fi plăcut să pot spune că stăm bine. Nu stăm bine”.

Stații GPL fără autorizații și în Sectorul 2 din București

Raportul privind stațiile GPL din sectorul 2.
Am promis că-l fac public și, iată, mă țin de cuvânt. Evident, acest raport a fost deja transmis către toate instituțiile relevante, care trebuie sa ia măsuri.
Mi-ar fi plăcut să pot spune că stăm bine.
Nu stăm bine.
Alții ar fi spus, poate, că e responsabilitatea altcuiva.
Și este, în mare parte, a spus primarul Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Radu Mihaiu transmite că Primăria nu poate închide stațiile care nu au autorizație de securitate la incendiu. În această situație sunt 3 stații. Primăria Sectorului 2 nu poate lua măsuri, ci Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

2 stații GPL nu au analiza privind protecția la explozii. Din nou, PS2 nu poate lua măsuri în această situație, ci ISU poate.

Totodată, o stație GPL nu are autorizație ISCIR.

Primarul Sectorului 2 spune că, pentru toate acestea, a notificat instituțiile responsabile, astfel încât să fie luate măsuri.

Radu Mihaiu: Am pornit procedurile de desființare

Dar avem și noi responsabilitatea noastră.
Sunt 2 stații fără autorizație de mediu, cărora le-am suspendat deja activitatea și au fost evacuate. Sunt și stații fără autorizație de construire, unele mutate succesiv de proprietari, să nu le mai dăm de urmă. Am pornit procedurile pentru desființare, transmite Radu Mihaiu.

Mihaiu spune că, din fericire, în Sectorul 2 nu a fost niciun incident, însă asemenea controale trebuie să prevină catastrofele, nu să fie făcute după tragedii, ca cea de la Crevedia.

Urmează să fie regândit și regulamentul Poliției Locale Sector 2

Dar, pe lângă măsurile punctuale, de acum, trebuie să regândim și regulamentul după care funcționează Poliția Locală.

De câteva luni, avem o nouă conducere la Poliția Locală, conducere cu experiență, dorință și putere de muncă.

Vom face împreună un regulament de organizare și funcționare care să ducă și mai mulți agenți în stradă și care să se asigure că regulile sunt respectate de toată lumea. Care să se asigure că verificările se fac după un plan stabilit din timp, nu doar după accidente nefericite, a conchis edilul.

Cookies