LA MINE-N CARTIER

Stații de încărcare pentru mașinile electrice în Sectorul 5. Vor fi disponibile non-stop datorită unui parteneriat al Primăriei cu Enel

Stații de încărcare pentru mașinile electrice în Sectorul 5. Primăria condusă de Piedone a semnat un parteneriat cu Enel X în scopul promovării unui proiect privind încurajarea mobilităţii electrice.

Stații de încărcare pentru mașinile electrice în Sectorul 5. Primăria va pune la dispoziţie spaţii în parcările publice situate în această zonă administrativ-teritorială pentru montarea staţiilor de alimentare, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Enel X Mobility Romania SRL va asigura infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice, urmând să amplaseze în parcările publice agreate cel puţin trei staţii de alimentare până la finalul lunii iunie.

Numărul staţiilor poate creşte până la 20, până la finalul anului, în funcţie de condiţiile economice şi de evoluţia mobilităţii electrice în Bucureşti.

Primăria Sectorului 5 nu îşi asumă nicio obligaţie financiară în derularea proiectului, iar toate costurile vor fi suportate de Enel X Mobility Romania SRL, se precizează în comunicat.

Stații de încărcare pentru mașinile electrice în Sectorul 5

„Noi, autorităţile din România, trebuie să facem demersuri pentru creşterea substanţială a staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice. Doar aşa putem determina tot mai mulţi români să îşi achiziţioneze un astfel de autoturism. Acesta este motivul pentru care am decis să semnăm acest protocol de colaborare cu Enel X Mobility România. Noi vom pune la dispoziţie spaţiile pentru montarea staţiilor, iar ei se vor ocupa să asigure toată infrastructura. Trebuie să ne gândim la mediul înconjurător şi să limităm poluarea pe cât posibil”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button