Stație de tramvai subterană în Pasajul Victoriei

26 ian. 2021
81 Afișari
Stație de tramvai subterană în Pasajul Victoriei

Au început lucrările la o nouă stație de tramvai, aflată în Pasajul Victoriei, pe unde trec tramvaiele 1 și 10. Lucrările au început la finalul săptămânii trecute și vor fi gata în aproximativ o lună.

În prima fază se face doar un peron pentru tramvai, iar călătorii pot ieși din pasaj folosind scările deja construite și pot ajunge mai ușor la metrou. În faza a doua stația va fi conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2.

În prezent, tramvaiul nu oprește deloc în Piața Victoriei, cele două stații fiind la câteva sute de metri distanță, înainte de intrările în pasaj. Stația dinspre Est, Pasajul Victoria este la 330 de m, pe Bd Iancu de Hunedoara. Stația dinspre Vest, Bd Banu Manta, este la 1km, la intersecția străzilor Țos N Titulescu și Bd Banu Manta.

Anunțul lui Nicușor Dan privind stația de tramvai

„Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piața Victoriei, nu la câteva sute de metri distanță, iar stația va fi în cele din urmă conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2. Obiectivul nostru e să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a crește mobilitatea bucureștenilor”, a scris primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Cookies