ARHIVA B365

Super-staţia cu trotuare rulante de la Pasajul Basarab va fi gata în septembrie. VEZI STADIUL LUCRĂRILOR

Sub Pasajul Basarab se lucrează de zor. În aproximativ o lună, staţia intermodală ar trebui finalizată. S-au montat deja scările rulante, două pe Bd. Dinicu Golescu şi alte două pe Calea Griviţei, iar momentan se lucrează la structura metalică a lifturilor. În această săptămână ar trebui să înceapă şi instalarea efectivă a escalatoarelor.

„Peste două săptămâni va începe şi montarea trotuarelor rulante. Iar în prima jumătate a lunii septembrie ar trebui să terminăm lucrările”, a declarat pentru B365.ro, a spus Grigore Verenciuc, directorul executiv al firmei constructoare, Astaldi-FCC Construccion.

Scări rulante, lifturi şi trotuare rulante de 2,5 milioane euro

La Pasajul Basarab va fi construită cea mai mare staţie intermodală din ţară. Aceasta va reuni o linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou, 2 gări de cale ferată la care se adaugă spaţii special amenajate pentru taxiuri şi 2 autogări pentru transport intern şi internaţional. Staţia va avea două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu. Accesul se va face pe scări fixe şi rulante şi cu lifturi.

Contractul a fost semnat la începutul anului cu grupul industrial german ThyssenKrupp şi a fost estimat la 2,5 milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button