Pietonii au primit liber pe Pasajul Basarab, la staţia intermodală. FOTOGALERIE

de:
23 apr. 2012
0 Afișari
Pietonii au primit liber pe Pasajul Basarab, la staţia intermodală. FOTOGALERIE

Pasajul Basarab este accesibil şi pietonilor de duminică, când Primăria Capitalei a deschis staţia intermodală de pe pod. Tramvaiul 1 opreşte acum şi pe pasaj, oferind călătorilor acces la metrou (staţia Basarab) şi la mijloacele de transport ale RATB, care asigură transportul public de călători în zona respectivă, dar şi la spaţiile amenajate pentru taxiuri şi o autogară de transport intern şi internaţional.

Proiectată pentru a fi cel mai complex nod intermodal de transport din ţară, staţia de pe Pasajul Basarab nu i-a cucerit încă pe bucureşteni. În prima zi de lucru din săptămână, puţini au fost cei care au profitat de intrarea în funcţiune a staţiei. Tramvaiele opresc pe pod la intervale de doar câteva minute, însă nu de puţine ori s-a întâmplat ca niciun călător să nu coboare din tramvai pentru a folosi cel mai complex nod de transport din România.

Staţia intermodală de pe Pasajul Basarab a fost finalizată încă din luna septembrie a anului trecut. Șase luni a zăcut nefolosită nou-nouţă, pentru că pimarul general, Sorin Oprescu, nu a vrut să o deschidă până la montarea trotuarului rulant ce va face legătura cu Gara de Nord. Trotuarul nu a fost montat nici acum. Instalarea acestuia ar putea începe săptâmâna viitoare. „În acest moment sunt finalizate lucrarile de deviere a retelelor edilitare si se efectueaza excavatiile si betonarile la cuva in care va fi montat trotuarul rulant. Montarea efectiva va incepe saptamana viitoare si va dura aproximativ o luna”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Statia de pe Pasajul Basarab este dotată cu patru ascensoare şi patru scări rulante. Peroanele staţiei de pe pod au o lungime de 90 de metri şi o lăţime de 19 metri. Staţia are două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu.

Calatorii au la dispozitie panouri de informare, situate atat pe pasaj cat si la nivelul solului, prin intermediul carora se pot orienta in accesarea peronului corespunzator directiei dorite de mers.

De asemenea, statia este dotata cu sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului.

Cookies