Stația de sortare din Sectorul 3 a rămas fără autorizație de mediu. Firma a fost amendată cu 160.000 de lei

09 apr. 2022
486 Afișari
Stația de sortare din Sectorul 3 a rămas fără autorizație de mediu. Firma a fost amendată cu 160.000 de lei
Stația de sortare din Sectorul 3 a rămas fără autorizație de mediu. Firma a fost amendată cu 160.000 de lei | Sursă foto: Facebook - Garda Națională de Mediu

Garda de Mediu a anunțat vineri, 8 aprilie 2022, că în urma reclamației pentru disconfort olfactiv, făcută față de stația de sortare din Sectorul 3, instanță a decis să suspende autorizația de mediu a acesteia.

Stația de sortare din Sectorul 3 a rămas fără autorizație de mediu

Stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3 a rămas fără autorizație de mediu, aceasta fiind suspendată de instanța. Respectiva stație aparține SD3 Salubritate și Deszăpezire S3 S.R.L.

Pe lângă suspendarea autorizației de mediu, firma s-a ales și cu o amendă de 160.000 de lei. Sancțiunea contravențională, a fost dată de Garda de Mediu, deoarece nu au fost respectate măsurile impuse în urma unui control efectuat în luna decembrie.

Astfel că, stației îi este interzisă desfășurarea următoarelor activități:

  • Colectare a deșeurilor nepericuloase,
  • Recuperarea materialelor reciclabile sortate,
  • Comerț cu ridicata al deșeurilor și resturilor.

Cetățenii au reclamat disconfortul olfactiv

Controlul Gărzii de Mediu a fost efectual în data de 10 decembrie 2021. Aceasta a fost o urma a numărului foarte mare de sesizări ce au fost înregistrate la Comisariatul Municipiului București al GNM. Cetățenii ce locuiesc în zona stației de sortare au reclamat un disconfort olfactiv accentuat.

„Amplasamentul trebuie salubrizat și ecologizat, cu respectarea legislației de mediu în vigoare, până cel târziu la 5 mai 2022, în caz contrar societatea riscând noi sancțiuni. După ultimul control, din luna decembrie, au mai avut un termen să facă acest lucru, până la 31.01.2022, dar nici acum amplasamentul nu era ecologizat, fiind în continuare plin cu deșeuri voluminoase, stradale, menajere, vegetale, provenite din construcții sau rezultate de la stația de sortare și depozitate pe platforma betonată și pe sol, în aer liber. Pe amplasament se desfășura activitate de colectare deșeuri nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate și comerț cu ridicata al deșeurilor și resturilor”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

Conform notei de constatare comisarii Gărzii de Mediu au descoperit:

  • Stația de sortare își desfășura activitatea cu ușile deschise,
  • Disconfortul olfactiv pregnant era generat de deșeurile aflate în diferite faze de fermentare,
  • Nu s-au constata scurgeri de levigat pe platforma exterioară, ci doar în interiorul construcției.
Cookies