Stația de metrou Tudor Arghezi nu poate fi pusă în funcțiune, deși e gata de la finalul anului trecut. Metrorex nu are suficient personal

05 mai 2023
5276 afișări
Stația de metrou Tudor Arghezi nu poate fi pusă în funcțiune, deși e gata de la finalul anului trecut. Metrorex nu are suficient personal
Stația de metrou Tudor Arghezi nu poate fi pusă în funcțiune, deși e gata de la finalul anului trecut. Metrorex nu are suficient personal. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi au fost finalizate la sfârșitul anului trecut, iar aceasta a fost predată către Metrorex. La acel moment, directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, a declarat că ar putea să fie dată în folosință în martie-aprilie 2023, însă vedem că acest lucru nu a fost posibil. Motivul: lipsa de personal și lipsa de trenuri, spune secretarul general al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou).

Metrorex nu are suficient personal pentru a pune în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi

Metrorex nu are angajați suficienți, dar nici trenuri pentru a pune în funcțiune noua stație de metrou Tudor Arghezi din București, spune Marian Artimon, secretar general al USLM.

Cu ce personal dăm drumul la Tudor Arghezi, că noi ne cârpim acum să ajungem pe unde avem obligaţia. Cu ce trenuri? Din ce am înțeles noi, acolo va fi un sistem tip pendul. Să vedem ce va fi. E foarte bine că ne extindem și să dea Dumnezeu ca în 2027 să mergem până la Aeroportul Otopeni cu trenul pe Magistrala 6, a declarat Marian Artimon, potrivit Adevărul.

Pentru a deschide noua stație Tudor Arghezi pentru bucureșteni, Metrorex ar avea nevoie de cel puțin 60 de angajați. Marian Artimon a subliniat că în prezent nici măcar nu a fost deschisă o selecție pentru personal. Totodată, secretarul general al USLM spune că nu se pot face angajări peste noapte, cu personal care să nu fie instruit, astfel că trebuie aduși angajați de la alte stații de metrou care știu deja ce trebuie făcut:

Nu are. Nu a angajat deloc, nici măcar nu a deschis o selecţie. Cum să te duci cu personal pe care-l angajezi mâine să facă serviciul undeva unde nici nu știe să ajungă la ușa care trebuie să ajungă. Sunt necesare cel puțin 60 de persoane. Va trebui să îi ia din alte stații să îi ducă acolo.

Directorul Metrorex spune când ar urma să intre în funcțiune

Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, a declarat că stația de metrou Tudor Arghezi ar urma să intre în funcțiune în cel mult o lună sau două:

Referitor la stația Tudor Arghezi, am realizat probele, testele, a fost semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu obiecțiuni, în sensul că încă nu a fost finalizat sistemul de automatizare al traficului, dar în paralel, Primăria Sectorului 4, cu care am avut această lucrare în asociere face demersuri astfel încât investiția să fie transferată de la Primăria Sectorului 4 în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, respectiv la Metrorex, după care va fi pusă în funcțiune și această stație cu interstație 1,6 km.

Personal cred că în cel mult o lună sau două vom putea să preluăm investiția și să punem în circulație cu călători, spune Mariana Miclăuș.

Metrorex are un deficit major de angajări și nu stă bine nici la capitolul finanțări. Potrivit secretarului general al USLM, compania are nevoie de personal, aproximativ 1.200 de angajați care să lucreze pe Magistrala 6.

Cookies