Stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Prima infrastructură de metrou, finalizată de o administrație locală în București

12 dec. 2022
935 afișări
Stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Prima infrastructură de metrou, finalizată de o administrație locală în București
Stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Prima infrastructură de metrou, finalizată de o administrație locală în București/ FOTO: Daniel Băluță/ Facebook

Primăria Sectorului 4 a anunțat luni, 12 decembrie, că a finalizat lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi, construită în prelungire pe magistrala M2.

Situată pe Șos. Berceni, stația de metrou a fost construită integral la suprafață, iar administrația S4 care mai are în plan să ridice alte stații, până în comuna Berceni.

Lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi au început în ianuarie 2021, iar angajamentul de finalizare era finalul anului 2022.

 

Date tehnice despre noua stație de metrou

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, are o lungime de 1,6 kilometri.

Este supraterană, parter plus două etaje și beneficiază de șase zone de acces pietonal, din care două sunt situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub șosea.

De asemenea, din cele două ieșiri, se asigura legătura directă cu parcarea tip park&ride de 300 de locuri.

Ultimele imagini realizate cu drona de la stația de metrou:

 

 

Ce urmeză acum

După finalizarea lucrărilor, stația de metrou Tudor Arghezi urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor, probabil în primăvara anului 2023.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în județul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor este în stadiul de realizare a studiului de fezabilitate, pentru a fi realizate alte 2 sau 3 stații în completarea noii stații de metrou “Tudor Arghezi”.

Marți, 13 decembrie, Primăria Sectorul 4 al Municipiului București anunță că va fi susținută o conferință de presă începând cu ora 09:45, în incinta stației de metrou Tudor Arghezi, situată pe Șoseaua Berceni, legată de finalizarea lucrărilor de construcție a noii stații de pe magistrala M2.

La conferință vor participa atât Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cât și Marcel Ciolacu (PSD) președintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Mariana Miclăuș, director general al Metrorex S.A.

Îți recomandăm și:

Cookies