Stația de metrou Tudor Arghezi. Daniel Băluță: lucrările sunt in grafic, iar în prima jumătate a anului 2023 va fi funcțională

08 sept. 2022
3471 Afișari
Stația de metrou Tudor Arghezi. Daniel Băluță: lucrările sunt in grafic, iar în prima jumătate a anului 2023 va fi funcțională
Stația de metrou Tudor Arghezi. Daniel Băluță: lucrările sunt in grafic, iar în prima jumătate a anului 2023 va fi funcțională | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi sunt în parametri. Aceasta aceasta urmează să fie funcțională în prima jumătate a anului 2023.

Care este stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi

Daniel Băluță, edilul Sectorului 4, a anunțat miercuri, care este stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi. Acesta a declarat că lucrările se apropie de momentul finalizării și punerii în funcțiune a stației, conform Adevărul.ro.

Astăzi (miercuri) am constat că toate lucrările sunt în parametri, astfel încât până la sfârșitul anului vom putea spune că demarăm procedurile de recepție a acestei stații, iar în prima jumătate a anului 2023 această stație va fi funcțională, a transmis primarul Sectorului 4.

De asemenea, Daniel Băluță a informat că vis-a-vis de stația de metrou Tudor Arghezi va exista o parcare cu o disponibilitate de 300 de locuri.

Astfel, persoanele ce lucrează în București vor putea să ia metroul și să lase mașina în respectiva parcare. În acest mod nu vor fi nevoiți să participe la traficul din Capitală.

Parcare va fi și ea finalizată tot în prima jumătate a anului 2023.

„Au fost montate șinele, structura parcării este finalizată”

La acest moment, șinele de metrou au fost montate, iar structura parcării ce va fi realizată lângă stația de metrou este deja finalizată.

Lucrurile sunt în grafic și luptăm (…) să ne ținem de cuvânt și în cel mai scurt timp această stație să fie funcțională, a spus Daniel Băluță.

Edilul Sectorului 4 a anunțat și care este următorul proiect al administrației, anume linia de metrou, magistrala M2. Primarul dorește ca magistrala M2 să ajungă în comuna Berceni.

Sunt o mulțime de oameni care au nevoie ca de aer de această versiune de transport. Însă mai mult decât atât, vom reuși să atingem încă două obiective extrem de importante. Primul obiectiv este acela al dezvoltării economice, pentru că deja în această zonă au apărut investiții pe care sectorul 4 le aștepta de foarte, foarte mult timp, investiții care în perioada de timp extrem de scurtă ce va urma va genera locuri de muncă bine plătite.

Cookies