Stația de metrou Tudor Arghezi. Cum avansează lucrările? „Incredibil de repede”, spune primarul Băluță | FOTO

18 feb. 2022
700 Afișari
Stația de metrou Tudor Arghezi. Cum avansează lucrările?
Stația de metrou Tudor Arghezi. Cum avansează lucrările? "Incredibil de repede", spune primarul Băluță | FOTO. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4 a publicat vineri imagini cu stadiul lucrărilor de la stația de metrou Tudor Arghezi, care se construiește pe Magistrala 2. Daniel Băluță declară că lucrările avansează rapid.

Cum avansează lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi

Daniel Băluță a postat imagini cu lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță
Daniel Băluță a postat imagini cu lucrările de la noua stație de metrou. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță

Vineri, 18 februarie 2022, Primarul Sectorului 4 a publicat imagini cu stația de metrou Tudor Arghezi. Edilul spune că „lucrările avansează incredibil de repede”.

Lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi avansează rapid, spune Primarul S4. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță
Lucrările de la stația de metrou avansează rapid, spune Primarul S4. Sursă foto: Facebook/ Daniel Băluță

De asemenea, Daniel Băluță este nerăbdător ca acest proiect să se finalizeze, deoarece este unul extrem de important pentru comunitatea din Sectorul 4, spune edilul pe pagina de Facebook.

Când ar urma să fie gata stația de metrou

Primarul Sectorului 4 a declarat recent că stația de metrou Tudor Arghezi, aflată pe Magistrala 2, după stația existentă Berceni (fosta stație numită Depoul IMGB) ar putea fi gata în anul 2022.

Noua stație aflată pe Magistrala 2 ar urma să aibă două căi de acces către București și alte trei căi de acces către Șoseaua de Centură a Capitalei. Aceasta este prima lucrare de metrou desfășurată de o autoritate publică locală din țara noastră. Contractul valorează 151 de milioane de lei, iar o mare parte din sumă provine din fonduri europene.

Pe o lungime de 1.6 kilometri se va întinde noua linie de metrou. Aceasta este construită pornind de la stația de metrou Berceni, actualul capăt de linie pentru M2. În luna septembrie a anului 2020, Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare pentru stația de metrou T. Arghezi, în valoare de 50 de milioane de euro.

„Lucrările la stația de metrou decurg ireproșabil! Acum un an băgam prima cazma în pământ, iar astăzi montăm deja scările rulante.”, declara Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, la data de 15 februarie 2022, într-o postare pe pagina de Facebook.

Cookies