Staţia de metrou Ștefan cel Mare, dotată cu scări rulante şi un nou acoperiş

de:
13 ian. 2011
2 Afișari
Staţia de metrou Ștefan cel Mare, dotată cu scări rulante şi un nou acoperiş

Potrivit documentaţiei Metrorex, la staţia de la Ştefan cel Mare se vor realiza lucrări pentru amplasarea unui escalator urcare, destinat persoanelor cu handicap, care va face legătura între pasajul pietonal şi exteriorul staţiei, prin ajustarea rampei scărilor. Aceasta se va îngusta de la 4,46 m la 2,56 m, prin crearea cuvei pentru noul escalator, în care se va insera scara rulantă, anunţă Primăria Sectorului 2.

În acelaşi timp, accesul de intrare la metrou de pe partea dinspre Obor va fi acoperit. În perioada următoare se vor monta structuri metalice formate din stâlpi fixaţi pe parapetul de beton, închiderile laterale fiind cu geam dublu strat şi securizat. Totodată, se vor reface finisajele folosind plăci de granit la trepte, contratrepte şi vangul scării şi pe exterior la parapeţi şi marmură compozită ocru deschis la pereţii accesului.

Valoarea investiţiei este de 450.000 lei şi va fi suportată integral de Metrorex.

Compania de transport va investi în acest an încă aproximativ 10 milioane lei în scări rulante şi escalatoare pentru a facilita astfel accesul la reţeaua de metrou a persoanelor cu handicap. Anul trecut, Metrorex a mai plătit 84,7 milioane lei pentru astfel de lucrări.

Cookies