Staţia de metrou Piaţa Victoriei nu se închide.Ce soluție a gasit Metrorex

de:
01 feb. 2016
0 Afișari
Staţia de metrou Piaţa Victoriei nu se închide.Ce soluție a gasit Metrorex

După ce un călator a facut o plangere ca si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si peron, iar Protectia Consumatorului a amendat compania, Metrorex a venit cu o nouă soluție pentru rezolvarea acestei probleme. eprezentanţii companiei au pus benzi reflectorizante care să marcheze marginea peronului, pentru a atrage atenţia călătorilor unde se termină peronul şi unde începe spaţiul destinat metroului.

ANPC a cerut săptămâna trecută oprirea circulatiei trenurilor din motive de siguranta insa Metrorex a anuntat ca nu va inchide statia de metrou Piata Victoriei.

Mai mult, in comunicatul semnat de directorul Metrorex Marin Aldea se precizeaza ca incidentul semnalat de Protectia Consumatorilor nu a avut loc in realitate, dupa cum au aratat imaginile surprinse de camere de supraveghere.

In ceea ce priveste distanta dintre tren si marginea peronului, „aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor”, mai spun oficialii companiei.

Directorul general al ANPC insista insa ca decizia de oprire a circulatiei metrourilor trebuie pusa in aplicare cat mai repede si Metrorex nu va putea „folosi statia decat in momentul in care vor crea un spatiu mult mai ingust decat acum intre peron si metrou”.

„Fie vor prelungi peronul, fie vor atasa de garnitura de metrou un dispoztiv, astfel incat sa se prelungeasca pana in apropierea trenului de metrou”, a aratat Anghel solutiile posibile.

Sursa: ziare.com

Cookies