Stația de metrou „Eroii Revoluției” se asortează cu pasajul pietonal subteran din zonă. „Au făcut intrarea la circ”, spune un internaut

19 mai 2024
12984 afișări
Stația de metrou „Eroii Revoluției” se asortează cu pasajul pietonal subteran din zonă. „Au făcut intrarea la circ”, spune un internaut
Stația de metrou „Eroii Revoluției” se asortează cu pasajul pietonal subteran din zonă. „Au făcut intrarea la circ”, spune un internaut | Sursa foto: PresentRise4567 - r/bucurești/Reddit

Noul design al stației de metrou Eroii Revoluției este în centrul atenției internauților, după ce a fost asortată cu pasajul subteran. Mai exact, lucrarea lui Băluță este comentată de utilizatorii Reddit.

Desingn-ul stației de metrou Eroii Revoluției este aspru criticat

Pe Reddit a apărut destul de recent o poză cu stația de metrou Eroii Revoluției. Colorată, cum îi place primarului Sectorului 4, aceasta a fost asortată cu pasajul subteran pietonal din zonă. Imaginea surprinde intrarea B la metrou, colorată cu galben, albastru și roz.

Comentariile nu au întărziat să apară, iar „opera de artă” a lui Băluță a fost criticată de către utilizatori ai platformei Reddit. Iată câteva comentarii care ironizează îmbrăcămintea colorată a stației de metrou Eroii Revoluției:

  • „Prima dată mi-a sărit în ochi fata care fumează acolo și am crezut că au deschis un bar nou.”
  • „Nu-mi dau seama dacă e intrarea la circ sau la păcănele.”
  • „Cort de nuntă.”

La o verificare a secțiunii de comentarii, se observă faptul că majoritatea celor care au lăsat comentarii nu sunt tocmai încântați de arhitectura în „stil Băluțistic”, cum o numește un bucureștean.

Pasajul subteran

În ianuarie 2024, edilul informa bucureștenii în legătură cu lifturile montate în pasajul subteran de la intersecția Eroii Revoluției.

Proiectul urmărește eliminarea trecerilor de pietoni de la suprafață, fiind mutate în pasajul subteran, ce va face legătura cu metroul și cu stațiile de tramvai. Va avea trei puncte de acces:

  • punct de acces de la stația de metrou Eroii Revoluției,
  • punct de acces de la stația STB tramvai,
  • punct de acces dinspre cimitirul Bellu.

Astfel, tunelul traversează una dintre cele mai aglomerate zone din București.

În luna februarie a acestui an, primarul Daniel Băluță menționa că zona Eroii Revoluției va fi total reconfigurată. Mesajul publicat de acesta pe Facebook la începutul anului:

O nouă intersecție din sectorul nostru își schimbă înfățișarea!

Spații verzi, pasaj pietonal subteran modern și supravegheat video, locuri de parcare și un trafic rutier fluent și mult mai sigur.

O zonă total recongfigurată, aerisită, cu un design arhitectural unic, intrări noi și moderne în stațiile de metrou, așa cum se regăsesc și în marile capitale europene, și blocuri reabilitate.

Mai multe detalii aici:

 

 

Cookies