Staţia de metrou din care oamenii nu au pe unde să iasă în caz de INCENDIU. Ce spune ISU

de:
01 aug. 2016
0 Afișari
Staţia de metrou din care oamenii nu au pe unde să iasă în caz de INCENDIU. Ce spune ISU

Una dintre neregulile cele mai grave, gasita si de catre reprezentantii ISU, a fost inexistenta usilor de evacuare, sau usile inchise, cum este cazul staţiei Republica. Daca s-ar produce un incendiu de exemplu, oamenii n-ar avea pe unde sa iasa.

In statiile vechi hidrantii sunt greu de gasit, pititi sub scari, iar rarele butoane de alarma sunt tot incuiate si acoperite cu un material dur, imposibil de spart. Salvatorii povestesc si ei cat de dificile sunt interventiile in subteran.

Avem de a face cu un numar mare de calatori, pana la cateva sute care se pot gasi intr-o garnitura de metrou care, sa spunem, ramane blocata in interiorul tunelului. Discutam despre degajarea intensa de fum, care poate genera vizibilitate scazuta, poate genera panica in randul calatorilor si, implicit se ingreuneaza interventia noastra. In momentul de fata, sunt identificate 6-7 riscuri majore care se pot produce la metrou„, spune Daniel Vasile, capitan ISU Bucuresti-Ilfov.

Dupa un control facut in luna mai, inspectorii i-au amendat cu 8.000 de lei pe cei de la Metrorex pentru ca turnichetii ingreuneaza evacuarea, usile se deschid in interior sau sunt blocate cu zavoare, nu exista lumini de urgenta sau culoarele de trecere sunt prea inguste din cauza magazinelor din statii. Potrivit unor surse, Metrorex a contestat in instanta procesul verbal.

Citeşte reacţia Metrorex pe stirileprotv.ro

VEZI ŞI Mesaj amuzant într-o staţie de metrou din Bucureşti: Dacă iubeşti viaţa…

Cookies