Stația „Cașin” se închide temporar, anunță TPBI. Tramvaiele 41 nu vor mai opri aici, pe sensul către terminalul Ghencea

20 feb. 2023
4455 Afișari
Stația „Cașin” se închide temporar, anunță TPBI. Tramvaiele 41 nu vor mai opri aici, pe sensul către terminalul Ghencea
Stația „Cașin” se închide temporar, anunță TPBI. Tramvaiele 41 nu vor mai opri aici, pe sensul către terminalul Ghencea | Sursă foto: TPBI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a anunțat că stația Cașin urmează să fie închisă temporar pentru a permite efectuare unor lucrări. În această stație opreau tramvaiele linie 41.

TPBI: Stația „Cașin”, închisă temporar

TPBI a anunțat că, începând din data de 21 februarie 2023, tramvaiele liniei 41 nu vor mai efectua opriri în stația „Cașin”, aflată pe Bulevardul Mărăști din București. Această modificare va afecta doar stația aflată pe sensul de mers către terminalul Ghencea.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a informat că motivul pentru care s-a luată această decizie este de a permite efectuare unor lucrări la carosabil.

Măsura a fost luată pentru a permite Trustului de Clădiri Metropolitane București să efectueze unele lucrări la carosabil în zona stației menționate, anunță TPBI.

Te-ar mai putea interesa și: 

Panouri inteligente în stațiile STB

Începând cu anul 2024, stațiile de transport public din București și Ilfov ar putea avea panouri audio-video care să ofere călătorilor informații, în timp real, despre programul mijloacelor de transport în comun.

TPBI anunța următoarele în data de 17 februarie 2023:

Proiectul inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), „Sistem ITS Integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” va face primii pași necesari pentru implementare, odată cu aprobarea finanțării pentru Primăria Capitalei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și cu semnarea contractului de finanțare de către Primăria Orașului Popești-Leordeni.

PMB a obținut o finanțare de 5,7 milioane de euro, iar banii vor fi obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul a fost realizat de către TPBI în parteneriat cu primăriile sectoarelor 2 și 6.

De asemenea, Primăria Orașului Popești-Leordeni a semnat un contract de finanțare prin PNRR. Banii vor fi folosiți pentru a dota stații din 21 de localități din Ilfov. Valoarea totală a investiției este de peste 3,4 milioane de euro.

Panourile respective ar urma să fie montate în peste 1.100 de stații aflate în regiune București-Ilfov.

Cookies